«Θα συνεχίσουμε, δεν μας πτοούν οι ποινές», δηλώνει ο Λαφαζάνης για τους πλειστηριασμούς

«Θα συνεχίσουμε, δεν μας πτοούν οι ποινές», δηλώνει ο Λαφαζάνης για τους πλειστηριασμούς

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολίασε την διάταξη για τις διώξεις όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, επισημαίνοντας ότι η ΛΑΕ «θα συνεχίσει απτόητη».

«Θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις, δεν μας πτοούν οι ποινές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος εκτίμησε ότι «μπαίνουμε σε μια πολύ γκρίζα ζώνη όπου ο καθένας μπορεί εύκολα να απευθύνει κατηγορίες, καθώς δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να εισάγονται διατάξεις φυλάκισης σε ανθρώπους που διαμαρτύρονται».

«Όταν πας να πάρεις το σπίτι του άλλου θα διαμαρτυρηθεί», πρόσθεσε ο κος Λαφαζάνης και σημείωσε ότι η ΛΑΕ δεν υπερασπίζεται μεγάλες βίλες και μεγάλα δάνεια.

Ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτήρισε τη διάταξη που πέρασε χθες ως «έκτρωμα ειδικά διαμορφωμένο για να μπορέσει να διευκολύνει διώξεις όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών. Με τέτοιου είδους διατάξεις, αν εφαρμοστούν στην πράξη, θα ξαναγεμίσει η Ελλάδα με πολιτικές διώξεις και πολιτικούς κρατούμενους. Αν αυτή είναι η φιλοδοξία της μνημονιακής κυβέρνησης, βεβαίως την έχει επιτύχει. Θα έχει γυρίσει την Ελλάδα στα πιο σκοτεινά χρόνια».

«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν ποτέ στον 21ο αιώνα να εφαρμόζονται τέτοιου είδους διατάξεις με 7μηνη φυλάκιση, αυτόφωρη διαδικασία, απέναντι σε πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται με έναν πολιτικό χαρακτήρα», πρόσθεσε.

«Θα συνεχίσουμε τις αντιδράσεις. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Έλεος, δεν είμαστε μικρά παιδιά. Εμείς έχουμε μια διαδρομή διαφανέστατη. Ούτε φοράμε κουκούλες, ο λόγος μας είναι δημόσιος. Δεν μας πτοούν οι ποινές. Έχουμε πάει πολλές φορές στα δικαστήρια και σε χειρότερες εποχές», είπε ακόμα ο κ. Λαφαζάνης.

Σε ερώτηση για το πότε έπαψε να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε ότι «Με την εκδήλωση αυτής της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν το τρίτο μνημόνιο. Από την στιγμή που συνομολόγησαν, υπέγραψαν και ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αυτόν τον καταραμένο Αύγουστο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το αντίθετό του. Και σήμερα εφαρμόζει μια ακραία δεξιά, αυταρχική πολιτική. Η οποία είναι και αδιέξοδη γιατί δεν προσφέρει τίποτα. Όσοι πιστεύουν ότι θα βγούμε έτσι από την κρίση, κοιμούνται τον ύπνο του αδίκου όχι του δικαίου». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή