Μελβούρνη: Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον οδηγό που έριξε το όχημά του πάνω σε 18 πεζούς

Μελβούρνη: Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον οδηγό που έριξε το όχημά του πάνω σε 18 πεζούς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 18 ατόμων και για συμπεριφορά που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή κατηγορείται ο άνδρας που, σύμφωνα με τις Αρχές, σκοπίμως οδήγησε το όχημά του πάνω σε πεζούς σε πολυσύχναστη περιοχή της Μελβούρνης την περασμένη Πέμπτη.

Το περιστατικό ήταν η δεύτερη σοβαρή επίθεση με όχημα φέτος στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του αφγανικής καταγωγής Σαΐντ Νούρι, αφού τον ανέκρινε σε σχέση με την επίθεση, την οποία είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει «εσκεμμένη ενέργεια».

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι ο 32χρονος Νούρι ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και έκανε χρήση ναρκωτικών και πως δεν θεωρεί ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία.

Ο Νούρι παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου όπου διατάχθηκε η κράτησή του και η εξέτασή του από ψυχολόγους. Ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου την Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους δήλωσε ότι 12 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή