ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

NΔ προς Κοτζιά: «Δική σας η ευθύνη της διαπραγμάτευσης»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάλεσε τον κ. Μητσοτάκης «να σοβαρευτεί και να καταλάβει, ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας». «Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δε θα γίνει και πρόβλημα της χώρας».

Αμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ στο σχόλιο της κυβέρνησης τονίζοντας ότι περιμένει μια συγκεκριμένη και κοινή πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το όνομα της ΠΓΔΜ.

«Θυμίζουμε στους κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στην Κυβέρνηση και όχι στην Αντιπολίτευση. Και καθώς υποθέτουμε ότι επικοινωνούν μεταξύ τους, αναμένουμε μια συγκεκριμένη και κοινή πρότασή τους για το όνομα της ΠΓΔΜ. Διότι όσο βρίσκονται ακόμη στην Κυβέρνηση, εκείνοι έχουν την ευθύνη της διαπραγμάτευσης και όχι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο «Βήμα» απηυθύνε προειδοποίηση ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους» ακυρώνοντας έτσι την ιδέα για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τονίζει, δε, ότι «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολίασε λίγο αργότερα τη στάση της ΝΔ με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια την διαπραγματευτική μας στρατηγική για ονοματολογικό/ΦΥΡΟΜ. Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθότι ο Μητσοτάκης συγκρούονταν, χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους. Συγκρούσεις που συνεχίζονται.Γι'αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση» έγραψε.

«Δικό σας το πρόβλημα»

Αντίδραση για το θέμα υπήρξε και από τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter, απευθύνεται στον ΥΠΕΞ κ. Κοτζιά λέγοντας πως «Η ευθύνη της διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε, δική σας» σχολιάζοντας και την εσωτερική διαίρεση της κυβέρνησης. 

Το tweet: 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ