ΚΟΣΜΟΣ

Η Τυνησία απαγόρευσε τις προσγειώσεις αεροσκαφών της Emirates στην Τύνιδα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Τυνησία ανακοίνωσε απόψε ότι αποφάσισε να απαγορεύσει τις προσγειώσεις της αεροπορικής εταιρείας Emirates στην πρωτεύουσα Τύνιδα, στον απόηχο μιας απόφασης που στοχοθέτησε τις γυναίκες από την Τυνησία και η οποία προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το υπουργείο Μεταφορών της Τυνησίας επισήμανε σε ένα δελτίο τύπου ότι «αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις τις αεροπορικής εταιρείας των ΗΑΕ προς την Τυνησία μέχρι να καταφέρει να βρει μια επαρκή λύση προκειμένου να εκτελεί τις πτήσεις της σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες».

Από την Παρασκευή, δεν επιτρέπεται προσωρινά στις Τυνήσιες, ανεξαρτήτου ηλικίας, να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χωρίς ωστόσο να τους δοθεί οποιαδήποτε εξήγηση.

Η εταιρεία Emirates εκτελεί μια πτήση με επιστροφή την ημέρα μεταξύ Ντουμπάι και Τύνιδας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες γυναικών επιβατών που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ της Τυνησίας, το προσωπικό της εταιρείας τους είπε απλά ότι όσες γυναίκες έχουν διαβατήριο Τυνησίας δεν μπορούν να μεταβούν στα Εμιράτα, ενώ στους άνδρες επετράπη να επιβιβαστούν.

Το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρεσβευτής των Εμιράτων στην Τυνησία μίλησε για μια «προσωρινή» απόφαση διαβεβαιώνοντας ότι το μέτρο ήρθη και οι Τυνήσιες θα μπορούσαν να επιβιβαστούν. Ωστόσο σημειώθηκαν και άλλα περιστατικά, όπως με μια νεαρή γυναίκα στη Βηρυτό χθες Σάββατο.

Σήμερα, τα ΗΑΕ επικαλέστηκαν ζητήματα «ασφαλείας» για να δικαιολογήσουν το εν λόγω «μέτρο».

«Βρισκόμαστε σε επαφή με τα αδέλφια μας στην Τυνησία σχετικά με μια πληροφορία που αφορά την ασφάλεια και λόγω της οποίας χρειάστηκε να ληφθούν συγκεκριμένα και προσωρινά μέτρα» επισήμανε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ