ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Εισβολή αυτοκινήτου στα γραφεία του SPD: «Καμία ένδειξη τρομοκρατικού χτυπήματος»

DW

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με ένα αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί μπιτόνια βενζίνης και γκαζάκια, ένας 58χρονος άνδρας έπεσε το βράδυ της Κυριακής (22:50 τοπική ώρα) πάνω στη τζαμαρία των κεντρικών γραφείων των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στο Βερολίνο. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. 

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα. Οι αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για την πιθανότητα ενός προσωπικού πολιτικού κινήτρου, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σε λεπτομέρειες.

Ο δράστης, ο οποίος ανασύρθηκε αιμόφυρτος μέσα από το όχημα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, δήλωσε πάντως στις αρχές ότι ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι τοποθέτησε ταξιδιωτικό σάκο με εύφλεκτα υλικά στα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, ο οποίος εντοπίστηκε και εξετάζεται από τις αρμόδιες αρχές. 

Οι γερμανικές αρχές διεξάγουν έρευνες με την κατηγορία του εμπρησμού και της προσπάθειας πρόκλησης έκρηξης. Παρά τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές και στο σπίτι του 58χρονου τα κίνητρα για τις ενέργειές του παραμένουν μέχρι αυτή την στιγμή άγνωστα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης ανήκει στον ακραίο χώρο. Οι έρευνες συνεχίζονται ωστόσο προς κάθε κατεύθυνση.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ