Διαδικασίες πτώχευσης δρομολογεί η ΣΕΚΑΠ

Διαδικασίες πτώχευσης δρομολογεί η ΣΕΚΑΠ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο ακόμη και αναγκαστικής πτώχευσης της ΣΕΚΑΠ θα εξετάσουν τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας στην έκτακτη συνεδρίαση που ορίσθηκε για την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΕΚΑΠ , τα μέλη του ΔΣ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση μετά «την έκδοση της απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά».

Υπενθυμίζεται πως λόγω της επικύρωσης από το Εφετείο Κομοτηνής του προστίμου 38,2 εκατομμυρίων το οποίο αφορά τελωνειακές παραβάσεις από το 2008, στις 22 Δεκεμβρίου το τελωνείο Ξάνθης είχε βάλει «μπλόκο» στη διανομή των προϊόντων της εταιρείας στην ελληνική αγορά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή