ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Επαναφέρω την πρότασή μου για «Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων»

Tη θέση του σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων διατύπωσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος με αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο twitter.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε επίσης και στις συζητήσεις που είχε στο παρελθόν ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά για το ίδιο ζήτημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πάγκαλος ανέφερε:

«Είχα την τιμή να με ενημερώσει ο κος Σαμαράς, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, επίσημα ως εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, για την πρόθεσή του να κάνει θέμα με την ονομασία των Σκοπίων. Διαφώνησα τότε με τη δημιουργία ενός νέου "Εθνικού". Είχαμε ήδη το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά».

Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε: «O κος Σαμαράς δεν με άκουσε. Προχώρησε αγέρωχος προς την ανατροπή της κυβερνήσεώς του. Ο Ανδρέας Παπανδρέου βάδισε με έμπνευση των δημαγωγών Τσοχατζόπουλου και Βενιζέλου στη δημιουργία μεγαλύτερου ακόμη χάσματος. Στη Θεσ/νίκη ο Παπανδρέου είχε πει στο πλήθος που παραληρούσε: "Κανένα όνομα δεν θα γίνει δεκτό, αν περιλαμβάνει τη λέξη Μακεδονία ή οποιοδήποτε παράγωγο". Ο κος Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά. Αναγκάζομαι να επαναφέρω την πρόταση, που είχα κάνει πριν 20 χρόνια στον Σαμαρά: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ».

«Ως επίθετο ο γεωγραφικός προσδιορισμός αντιστοιχεί στα πράγματα. Δεν θίγει κανέναν και μπορούμε σιγά, σιγά να τον ξεχνάμε ονομάζοντάς τους Δημοκρατία των Σκοπίων στην καθημερινή πρακτική. Ξεχνάμε ότι αν ΑΥΤΟΙ δεν έχουν σχέση με τη Μακεδονία, τότε είναι Βούλγαροι» τόνισε ο πρώην υπουργός.

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ