Design για όλους

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσιτά ξενοδοχεία με μπουτίκ υπηρεσίες και ιδιαίτερη αισθητική σε επτά δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

1. ΛΟΝΔΙΝΟ

CitizenM Shoreditch Hotel

Βρίσκεστε στο Shoreditch του ανατολικού Λονδίνου, δέκα λεπτά με τα πόδια από την Old Street, την Tate Modern, το Royal Festival Hall και το Design Museum. Πριν ακόμα κάνετε check-in στο μπουτίκ ξενοδοχείο Citizen M, θα σας εντυπωσιάσουν η σκάλα στο λόμπι, το χρώμα και τα αντικείμενα ντιζάιν, οι φωτογραφίες του Mario Testino, οι πίνακες και τα γλυπτά. Τα δωμάτια είναι μικρά, αλλά με τεράστια παράθυρα, υπέροχη θέα και double king κρεβάτια. Το μπαρ προσελκύει θαμώνες και από τη γύρω περιοχή – το CitizenM είναι μια οικονομικά προσιτή εμπειρία για όλους.

* Από 120 ευρώ,

www.citizenm.com


Design για όλους-1

Φωτογραφία: © Ilaria Costanzo

2. ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

SoprArno Suites

Από την πρώτη στιγμή είναι εύκολο να αισθανθεί κανείς πόση προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δοθεί σε αυτό το ξενοδοχείο. Το SoprArno Suites βρίσκεται στην περιοχή του Oltrarno, μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το Ponte Vecchio, και το «νοσταλγικό» ντιζάιν καθορίζει την ταυτότητά του. Τα πάντα έχουν μια ιστορία και κάθε δωμάτιο έχει ένα θέμα – υπάρχει ένα αφιερωμένο στα κόμικ της Marvel και ένα άλλο σε παλιούς χάρτες της πόλης. Η αριστοκρατικότητα και η φινέτσα της Φλωρεντίας είναι παρούσες σε όλους τους χώρους, με την πολυτέλεια να συναντά την άνεση. Στους δύο ορόφους όπου βρίσκονται τα δωμάτια –από στάνταρ έως πολυτελή– στεγάζονταν παλιά τα γραφεία της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica – το deluxe δωμάτιο μάλιστα είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της τυπογραφίας.  

* Από 107 ευρώ,

www.soprarnosuites.com


Design για όλους-2

Φωτογραφία:  Benoit Linero

3. ΠΑΡΙΣΙ

Hôtel Providence

Σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα, δίπλα σχεδόν στο ιταλικό Théâtre de la Renaissance (1872) της λεωφόρου Saint-Martin και πολύ κοντά στα καφέ του Canal Saint-Martin, λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα μια πανσιόν, που κατόπιν ριζικής ανακαίνισης μεταμορφώθηκε σε μπουτίκ ξενοδοχείο. Ο νέος σχεδιασμός συνδυάζει το παριζιάνικο αστικό ύφος με αυτό της αγγλικής εξοχής με γαλλικά παρκέ ψαροκόκαλο, σκουρόχρωμα ξύλινα έπιπλα, αντίκες-κεφαλάρια, ζεστές αποχρώσεις και πολυτελείς υφές. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του πλήρως εξοπλισμένο κοκτέιλ μπαρ και έναν εικονογραφημένο οδηγό για ποτά. Παρά τον vintage χαρακτήρα του, το Hotel Providence παρέχει υπηρεσίες 5 αστέρων. * Από 120 ευρώ,

www.hotelprovidenceparis.com


Design για όλους-3

4. ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

9Hotel Central

Το πρώτο παράρτημα της αλυσίδας 9Hotel στη βελγική πρωτεύουσα έχει καθαρό σχεδιασμό, με ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες, και παντρεύει την επαγγελματική εξυπηρέτηση με την οικειότητα ενός μικρού ξενοδοχείου. Βρίσκεται πολύ κοντά σε μερικά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης, όπως την Grand Place, τον καθεδρικό ναό, το Parc de Bruxelles και τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών του Βελγίου. Τα 47 δωμάτια και οι χώροι του Central συνδυάζουν τα μοντέρνα αντικείμενα με αντίκες και τις εξωτικές λεπτομέρειες με στοιχεία από βιομηχανικούς χώρους, όπως τα εμφανή τούβλα στους τοίχους, σε μια επιτυχημένη μείξη.  * Aπό 85 ευρώ,

www.9-hotel-central-brussels.be


Design για όλους-4

Φωτογραφία: © Giacomo Morelli

5. ΒΕΡΟΛΙΝΟ

The Circus  

Εξωστρεφές και με πολλούς κοινόχρηστους χώρους, το Circus ακολουθεί τον έντονο ρυθμό της πλατείας Rosenthaler όπου βρίσκεται και καλωσορίζει τους ταξιδιώτες με την πολύχρωμη, vintage αισθητική και τη ζωντάνια του. Διαθέτει 64 άνετα δωμάτια, εστιατόριο και μπαρ. Παρότι γειτνιάζει με πολλά μοδάτα στέκια της περιοχής και γνωστά αξιοθέατα, όπως το μνημείο του Τείχους του Βερολίνου στην οδό Bernauer, είναι μικρή η απόσταση που το χωρίζει και από πιο ήσυχες γειτονιές, όπως το Prenzlauer Berg, όπου το ξενοδοχείο διαθέτει ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

 * Από 90 ευρώ,

circus-berlin.de


Design για όλους-5

6. ΛΙΣΑΒΟΝΑ

Memmo Alfama

Στα στενά δρομάκια της γειτονιάς Alfama, κοντά στον καθεδρικό ναό και στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, το Memmo Alfama είναι περιτριγυρισμένο από τα χρωματιστά σπίτια της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Το κτίσμα του 19ου αιώνα έχει αποκατασταθεί, συνδυάζοντας άψογα το παλιό με το νέο. Στους χώρους συνυπάρχουν διαφορετικά υλικά, από την πέτρα στους τοίχους της εισόδου μέχρι το ξύλο στα δάπεδα και τα εκτυφλωτικά κόκκινα πλακάκια της πισίνας. Το φιλόξενο ξενοδοχείο καλεί τους επισκέπτες του να νιώσουν σαν στο σπίτι τους με ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του ή ό,τι κάνουν κέφι από το ψυγείο της κουζίνας.

* Από 100 ευρώ,

memmoalfama.com


Design για όλους-6

Φωτογραφία: Chiel van Diest/www.chielvandiest.nl

7. ΟΥΤΡΕΧΤΗ

Eye Hotel

Ένα μικρό ξενοδοχείο με ιδιαίτερη ταυτότητα, που στεγάζεται σε κτίριο του 17ου αιώνα. Παλαιότερα λειτουργούσε εδώ οφθαλμολογική κλινική, και αυτή η χρήση έδωσε έμπνευση για τη διακόσμηση του EYE Hotel με διάφορα αντικείμενα ιατρικού «ενδιαφέροντος», όπως γυαλιά, πίνακες εξέτασης, μπουκαλάκια κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά δεν γίνεται βαρετό, αντίθετα εξάπτει, από αισθητικής άποψης, το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Η τοποθεσία του είναι ιδανική για τις βόλτες στα αξιοθέατα της πόλης.  * Από 95 ευρώ,

eyehotel.nl

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή