Πολιτική σύγκρουση για το Σκοπιανό

Πολιτική σύγκρουση για το Σκοπιανό

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το οποίο έχει επανέλθει τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο. 

Σήμερα, Τετάρτη, με τοποθέτησή του, ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος επανέλαβε τη θέση ότι δεν θα ψηφίσει τη χρήση του όρου «Μακεδονία», τονίζοντας ότι για να ανατραπεί η εν ενεργεία απόφαση περί μη χρήσης, θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος, επιχειρώντας να απορρίψει τα περί διχογνωμίας εντός της κυβέρνησης για το ζήτημα, έπλεξε το εγκώμιο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση είναι μία και ενιαία», ενώ εξαπέλυσε βέλη κατά της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Από την πλευρά της, πάντως, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, έκανε λόγο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, για «μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις», προσθέτοντας πως «είναι καταδικασμένη να αποτύχει».

Ανέφερε δε ότι περιμένει να δει την πρόταση της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα ψηφίσει μια πρόταση που θα φέρει μεμονωμένα ένα κόμμα». Επανέφερε έτσι τα όσα είχε αναφέρει και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, περί «διπλής πλειοψηφίας», δηλαδή για ενδοκυβερνητική διγλωσσία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται σε αριστερό κοινό και τους ΑΝΕΛ σε δεξιό ακροατήριο.

Στην κα Μπακογιάννη απάντησε ο κυβερνητικής εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets και καλώντας την παράλληλα να ξεκαθαρίσει «αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή