Εργατικοί εναντίον Μέι για το κόστος του Brexit

Εργατικοί εναντίον Μέι για το κόστος του Brexit

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., βουλευτές του Eργατικού Kόμματος κάλεσαν τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ να δημοσιεύσει την ανάλυση που έχει διενεργήσει το υπουργείο για την πιθανή επίπτωση του Brexit στη βρετανική οικονομία. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, προς το παρόν μόλις 29 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος από τους 259 έχουν ταχθεί υπέρ της δημοσίευσης της συγκεκριμένης ανάλυσης. Αυτό ίσως δείχνει και την επαμφοτερίζουσα στάση που τηρούν ορισμένα στελέχη του κόμματος σχετικά με το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Οι 29 βουλευτές προσπαθούν στην παρούσα φάση να εκμεταλλευθούν και το γεγονός ότι η Τερέζα Μέι είναι αποδυναμωμένη μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, οπότε ουσιαστικά έχασε την αυτοδυναμία. Σε γραπτή επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Οικονομικών και δημοσίευσε η ομάδα που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Χωρίς να έχουμε πρόσβαση στην τελευταία ανάλυση και έρευνα, η Βουλή δεν έχει τη δυνατότητα να εξετάσει την προσέγγιση της κυβέρνησης και να παρουσιάσει τα γεγονότα στους ψηφοφόρους της». Οι ίδιοι, μάλιστα, διαμηνύουν ότι είναι απαραίτητο να αποκαλυφθεί το σχέδιο και η ανάλυση που έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Μέι είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε συγκρούσεις τόσο με ορισμένους βουλευτές του Εργατικού Κόμματος όσο και με μέλη του δικού της κόμματος. Αυτό οφείλεται ενδεχομένως στην έλλειψη σχεδιασμού για τη νέα πορεία της χώρας, καθώς και στην άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει κάποια πληροφορία για την πιθανή επίπτωση που θα έχει το Brexit στο εσωτερικό της χώρας και δη της οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή