Προς αντικατάσταση η διοίκηση του ΟΛΘ

Προς αντικατάσταση η διοίκηση του ΟΛΘ

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχες οπισθοφυλακής, ενόψει απομάκρυνσής της στο πλαίσιο της μετάβασης προς την ιδιωτικοποίηση, εμφανίζεται να δίδει η μέχρι σήμερα διοίκηση του ΟΛΘ. Ενώ έχει λάβει από την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, επίσημη εντολή από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κάτοχο του 74% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, να αποφασίσει σήμερα στο πλαίσιο της συνεδρίασης του διοικητικού της συμβούλιου, τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την αλλαγή διοίκησης, μέχρι αργά χθες το απόγευμα ολιγωρούσε.

Επικαλούμενη ήσσονος σημασίας ζητήματα, όπως ότι ο χρόνος δεν επαρκεί για να δημοσιευθεί η πρόσκληση στις εφημερίδες της Παρασκευής, δεν περιελάμβανε στη ημερησία διάταξη των θεμάτων του σημερινού διοικητικού συμβουλίου το θέμα. Επί του προκειμένου επανήλθε έτσι χθες το μεσημέρι και ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ ζητώντας να επισπευστεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. για νωρίς σήμερα Πέμπτη.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρουν στην «Κ» πως «δεν αποτελεί έκπληξη η στάση της διοίκησης του ΟΛΘ, αφού είναι εμφανής από καιρό η δυσαρέσκειά της έναντι των εξελίξεων». Είναι, όμως, ενδεχομένως ανησυχητικές οι πληροφορίες που κυκλοφορούν εσχάτως μεταξύ χρηστών του λιμανιού, σύμφωνα με τις οποίες το τελευταίο διάστημα οι χρόνοι εξυπηρέτησης των πλοίων μεταφοράς κοντέινερ στο λιμάνι έχουν αυξηθεί από 12 με 30 ώρες συνήθως σε 120 έως 130 ώρες. Σημειώνεται πως η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης είναι απαραίτητη προκειμένου να αντικατασταθεί η διοίκηση με νέα μεταβατική έως ότου αναλάβει την εταιρεία ο επενδυτής South Europe Gateway Thessaloniki. Το αυτό συνέβη και στην περίπτωση του ΟΛΠ. Η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης και το οικονομικό της κλείσιμο με την καταβολή 231,9 εκατ. ευρώ είναι εκ των προαπαιτουμένων που έχει συμφωνήσει προ ολίγων εβδομάδων η κυβέρνηση με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά και την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ φέρονται να έχουν αποφασίσει την απομάκρυνση του μέχρι σήμερα προέδρου του ΟΛΘ Κωνσταντίνου Μέλλιου, του διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Μακρή και του αντιπρόεδρου του Δ.Σ. Δημήτρη Ρούτου. Οι τρεις τους επιχειρείται να αντικατασταθούν μεταβατικά και ώς τον ορισμό διοίκησης από τον επενδυτή, «από προσωπικότητες με αναφορές και αποδοχή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης» αναφέρουν άριστα ενημερωμένες πηγές της «Κ».

Επίσης, εξετάζεται ο περιορισμός του αριθμού των μελών του Δ.Σ. από 11 σήμερα σε 9. Εφόσον τελικά προκηρυχθεί σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση, αυτή θα πραγματοποιηθεί εντός 20 εργάσιμων ημερών μετά τη δημοσίευση της πρόσκλησης των μετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή