Πούτιν: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Πούτιν: Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμησή του ότι η χθεσινή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, ήταν τρομοκρατική πράξη εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με νέο απολογισμό, οι τραυματίες από την έκρηξη ανέρχονται σε 13.

«Ξέρετε ότι χθες στην Αγία Πετρούπολη διαπράχθηκε μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Πούτιν σε ομιλία του κατά τη διάρκεια τελετής που διεξήχθη στο Κρεμλίνο για τα μέλη του ρωσικού στρατού που υπηρέτησαν στη Συρία.

«Και πρόσφατα η Υπηρεσία Ομοσπονδιακής Ασφάλειας απέτρεψε άλλη μία απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη Ρωσία θα ήταν πολύ χειρότερη εάν είχε επιτραπεί στους χιλιάδες Ρώσους πολίτες που πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Ρωσία «έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ήττα των εγκληματικών δυνάμεων που αποτέλεσαν πρόκληση για όλον τον πολιτισμό, όπως και στην καταστροφή του στρατού των τρομοκρατών, μιας βάρβαρης δικτατορίας», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν συνολικά δεκατρείς άνθρωποι, σύμφωνα με νέο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τις ρωσικές αρχές

Έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Οσον αφορά στις συνθήκες της επίθεσης, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανέφερε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη είχε αφεθεί σε ένα ράφι των ντουλαπιών αποθήκευσης αντικειμένων των πελατών» ενώ διευκρίνισε ότι η ισχύς της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ισοδυναμούσε με περίπου 200 γραμμάρια TNT.

Ο τοπικός ιστότοπος πληροφόρησης Fontanka.ru μετέδωσε σήμερα εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σουπερμάρκετ, στις οποίες φαίνεται ένας άνδρας με ένα πράσινο σακάκι με κουκούλα που κουβαλάει ένα μπεζ σακίδιο πλάτης, το οποίο δείχνει βαρύ, να βρίσκεται μέσα στο σουπερμάρκετ και στη συνέχεια να βγαίνει από αυτό χωρίς το σακίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή