Νέο οργανόγραμμα ΔΗΣΥ, με στόχο την επόμενη μέρα

Νέο οργανόγραμμα ΔΗΣΥ, με στόχο την επόμενη μέρα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον στόχο της επόμενης μέρας να είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση της Κ.Ο., καθώς η Φώφη Γεννηματά θα επιδιώξει να εντείνει τη δράση του κόμματός της τόσο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο όσο και στο νομοθετικό έργο, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ προχώρησε σε αναδιάρθρωση των υπευθύνων ανά τομέα.

Ανάμεσα στους στόχους που έχει θέσει το επιτελείο της Χαρ. Τρικούπη είναι και ο επιπλέον συντονισμός των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, κάτι που αποτελεί, τρόπον τινά, «πρόβα τζενεράλε» της συνεργασίας που θα πρέπει να επιτευχθεί τη νέα χρονιά σε πιο πολύπλοκο επίπεδο, αυτό του νέου φορέα. Η κύρια επιδίωξη, ωστόσο, είναι, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές της Χαρ. Τρικούπη, οι νέοι τομεάρχες να παρακολουθούν «man to man» τους αρμοδίους υπουργούς και να ασκούν μέγιστο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Το νέο οργανόγραμμα απαρτίζουν συνολικά 17 πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν ο Λ. Γρηγοράκος στον τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Θ. Θεοχαρόπουλος, κοιν. εκπρόσωπος και στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, ο Αχμέτ Ιλχάν στον Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος στον Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ ο Ανδρ. Λοβέρδος παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στον τομέα Εξωτερικών και Αμυνας. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Γ. Μανιάτης αναλαμβάνει τον τομέα Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ο Θ. Παπαθεοδώρου τον Δικαιοσύνης, Μετανάστευσης. Τέλος, ο Β. Κεγκέρογλου παραμένει γραμματέας της Κ.Ο. με κύριο έργο τον συντονισμό των δύο ομάδων σε συνεργασία με τον αντίστοιχο γραμματέα του Ποταμιού κ. Μαυρωτά.

Στα αξιοσημείωτα είναι πως στην ανακοίνωση γίνεται ξεχωριστή αναφορά στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. «Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμμετέχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου έχει εκλεγεί αντιπρόεδρος, καθώς και στις επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας και Παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», είναι η αναφορά που αποτυπώνει τη διάθεση αναγνώρισης από πλευράς της κ. Γεννηματά στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου. Ο ίδιος, άλλωστε, που καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είχε κρατήσει επιμελώς αποστάσεις, φρόντισε να σπάσει αυτό τον πάγο κατά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του Σπ. Λυκούδη, όπου έκανε λόγο για «θετικούς οιωνούς» που συνοδεύουν το νέο εγχείρημα, αναφορά που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή