Παναθηναϊκός: Ανοιξε η πόρτα της εξόδου

Παναθηναϊκός: Ανοιξε η πόρτα της εξόδου

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισό βήμα πριν από την πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Νίκλας Χουλτ, παρά την απέλπιδα προσπάθεια του Παναθηναϊκού να την κλείσει ερμητικά με… χρονοκαθυστέρηση για να μην τον χάσει χωρίς ούτε ευρώ για αντάλλαγμα!

Ο Σουηδός κατέθεσε προσφυγή, διεκδικώντας την ελευθερία του και συνολικά 360.000 ευρώ, ενδίδοντας (παρά τα όσα έλεγε μέχρι πρότινος) στις πιέσεις του μάνατζέρ του. Ο Μάρτιν Ντάλιν δεν του εξασφάλισε, προφανώς, πρόταση που να καλύπτει και τον ίδιο και τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, με συνέπεια να δώσει τελικά τη συγκατάθεσή του για προσφυγή, προκειμένου να μην πάρει κανένα ρίσκο. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση καταβάλλοντάς του μετά την προσφυγή περίπου 70.000 ευρώ (το υπόλοιπο 60% της δόσης του Οκτωβρίου), αλλά ο παίκτης έχει το δικαίωμα, παρά την εξόφλησή του, να επιμείνει και να κερδίσει την ελευθερία του. Η απόφαση είναι δική του, με πιθανότερο σενάριο να μην κάνει ό,τι το καλοκαίρι όταν απέσυρε την προσφυγή μετά την καθυστερημένη εξόφλησή του, με αντάλλαγμα ένα συμβόλαιο με σημαντικά αυξημένες αποδοχές. Το κασέ το Χουλτ είναι 450.000 ευρώ ετησίως, ποσό που δύσκολα μπορεί να καλύψει άλλη ομάδα για αριστερό μπακ, πληρώνοντας και τον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός έχει τρεις προτάσεις από την Τουρκία, με καλύτερη αυτή της Σίβασπορ, ενώ έχει κινήσει το ενδιαφέρον και του ΠΑΟΚ.

Ο Χουλτ δεν εμφανίστηκε χθες στην προπόνηση, όπως και ο Σιλά, ο οποίος θα πάρει κι αυτός τον δρόμο της εξόδου. Οπως ενημερώθηκε, δεν υπολογίζεται για τη συνέχεια και θα διακοπεί ο δανεισμός του από τη Ρεν, όχι απαραίτητα επειδή δεν βοήθησε αγωνιστικά όσο αναμενόταν, αλλά επειδή πρέπει να μειωθεί το μπάτζετ δραστικά (κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ) για να υπάρχουν πιθανότητες να βγει η χρονιά. Για τον ίδιο λόγο θα διακοπεί και ο δανεισμός του Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός ήταν παρών στην πρώτη προπόνηση μετά τις διακοπές, αλλά γίνονται διαπραγματεύσεις για να επιστρέψει στην Τζένοα. Οι λόγοι είναι και αγωνιστικοί, καθώς ο Ουζουνίδης είναι πολύ δυσαρεστημένος από την εικόνα του το τελευταίο δίμηνο.

Απόντες (με άδεια) ήταν και οι Μολέντο, Βιγιαφάνες, Καμπέσας, Ινσούα λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού τους, με τον πρώτο να επιστρέφει απλώς για να… φύγει. Ο Παναθηναϊκός έχει ορίσει την τιμή του στο ένα εκατ. δολ. (840.000 ευρώ), ελπίζοντας όχι μόνο ότι θα βρεθεί ομάδα να το δώσει, αλλά και ότι δεν θα ακολουθήσει ο Βραζιλιάνος τα χνάρια του Χουλτ, αν δει ότι τα περιθώρια στενεύουν.

Σύμφωνα με σουηδική ιστοσελίδα, οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για τον Μίκαελ Μπόμαν. Ο 29χρονος επιθετικός έκανε εφέτος την καλύτερη χρονιά του (8 γκολ σε 24 αγώνες) και έχει στην αναμονή τη Γκέτεμποργκ που του πρότεινε ανανέωση, γιατί θέλει να παίξει στο εξωτερικό.

• Οι Βασίλης Κωνσταντίνου και Αθηνά Μπαλωμένου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, για το θέμα της αδειοδότησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή