2017: Οι Ερευνες της «Κ»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο 2017 η «Κ» ταξίδεψε στην Πάτρα όπου καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικοι, επιχειρούν να γαντζωθούν στις νταλίκες στο λιμάνι της πόλης, και συνάντησε τους προστάτες της γέφυρας του Ρίου οι οποίοι μεριμνούν όλο το χρόνο για την ασφάλεια του έργου. Συνέθεσε το παζλ της μαφίας των λαθραίων τσιγάρων μετά τον άγριο, μαφιόζικου τύπου, ξυλοδαρμό προϊσταμένου τελωνείου Πειραιά. Παρακολούθησε τη συγκομιδή κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς στην Αρκαδία. Ανέδειξε τις πληγές μιας μυστικής αποστολής στην Κύπρο που παραμένουν ανοιχτές μισό αιώνα μετά και κατέγραψε τις νέες πρωτοβουλίες τουριστικής ανάπτυξης στην Κρήτη. 

Πριν από το τέλος του 2017 η «Κ» θυμάται ορισμένες από τις πιο σημαντικές έρευνές της.

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-1

Ρεπορτάζ: Τάσος Τέλλογλου, Γιάννης Σουλιώτης

Μια αναβληθείσα δίκη φωτίζει τη διαδρομή των δραστών της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Το ρεπορτάζ της «Κ» επιβεβαιώθηκε από τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-2

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΣΜΥΡΝΗ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Η «Κ» κατέγραψε τις τραγικές ιστορίες ανήλικων Σύρων στην Τουρκία, που δουλεύουν έως και 11 ώρες την ημέρα σε βιοτεχνίες.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-3

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σουλιώτης

Ο Μάρτιν μιλάει στην «Κ» για τη στρατολόγησή του από την τουρκική ΜΙΤ και τις παρακολουθήσεις του σε ελληνικό νησί.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-4

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Τον Ιανουάριο του 2017 τρεις άνθρωποι πέθαναν στον ύπνο τους στον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας. Δέκα μήνες μετά οι οικογένειές τους ακόμη αναζητούν απαντήσεις.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-5

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Πώς φτάσαμε σε καταδίκη Ελληνίδας για υπόθεση εμπορίας οργάνων στην Ινδία. Ακόμη σε δύο συνέχειες η «Κ» παρουσίασε τη μαρτυρία ζευγαριού που είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα στο Νέο Δελχί για μεταμόσχευση στην κλινική του «Δρος Τρόμου», καθώς και την εμπλοκή Ελλήνων σε αντίστοιχο κύκλωμα εμπορίας νεφρών στην Κόστα Ρίκα.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-6

Ρεπορτάζ: Μαριάννα Κακαουνάκη

Το δικαστικό επεισόδιο του… real estate της απάτης, της πολύκροτης υπόθεσης που είχε φέρει στο φως η «Κ», με την καταδίκη 13 από τους 20 κατηγορουμένους.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-7

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παπαδόπουλος

Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας Σύρων που διέφυγαν από τον εμφύλιο και έχασαν τον γιο τους στο ναυτικό δυστύχημα του «Norman Atlantic».


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-8

Ρεπορτάζ: Ελένη Βαρβιτσιώτη

ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Πάνω από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια, που έχουν καταφύγει στο Μπανγκλαντές μετά τον διωγμό τους από τη Μιανμάρ, αντιμετωπίζουν τη φτώχεια. Η «Κ» κατέγραψε τις ιστορίες τους στον μεγαλύτερο καταυλισμό του πλανήτη.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-9

Ρεπορτάζ: Κώστας Κουκουμάκας

ΤΕΤΟΒΟ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Το βαλκανικό παράδειγμα καταδεικνύει ότι σε μια φτωχή και διεφθαρμένη χώρα, το πρώτο θύμα είναι η περιβαλλοντική πολιτική.


 

2017: Οι Ερευνες της «Κ»-10

Ρεπορτάζ: Μαριάννα Κακαουνάκη

Η μαρτυρία του Ιταλού δημοσιογράφου Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε στην «Κ», ο οποίος κρατήθηκε στην Τουρκία χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή