Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη ενόψει Πρωτοχρονιάς

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη ενόψει Πρωτοχρονιάς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 37.000 αστυνομικοί και 4.000 χωροφύλακες θα βρίσκονται σε υπηρεσία την Πρωτοχρονιά στην Τουρκία, υπερδιπλάσιοι σε σύγκριση με την συνήθη ανάπτυξη της αστυνομίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

«Σχεδόν όλες οι ομάδες μας θα βρίσκονται σε υπηρεσία. Θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο στην Κωνσταντινούπολη ώστε οι πολίτες μας να γιορτάσουν ευτυχισμένα και ειρηνικά την Πρωτοχρονιά», δήλωσε.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πριν από έναν χρόνο, ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε Τούρκους και επισκέπτες από αραβικές χώρες, την Ινδία και τον Καναδά στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως η αστυνομία έχει επίσης θέσει υπό κράτηση δεκάδες ανθρώπους ως υπόπτους για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος, αν και οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά.

Παράλληλα οι αρχές είτε απαγόρευσαν είτε ματαίωσαν για λόγους ασφαλείας δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις κεντρικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης Μπέιογλου, Σίσλι και Μπεσίκτας, έγινε γνωστό από αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Οι δημοτικές αρχές της Σίσλι ανακοίνωσαν πως ματαίωσαν μια τετραήμερη εκδήλωση που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα αφού ο τοπικός κυβερνήτης ζήτησε να μειωθεί η διάρκειά της για λόγους ασφαλείας. Το δημοτικό συμβούλιο της Μπεσίκτας αρνήθηκε να δώσει άδεια για την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης, ανέφερε η εφημερίδα Haberturk.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ασφάλεια έχει ενισχυθεί και στην πλατεία Ταξίμ. «Τα μέτρα ασφαλείας για την Πρωτοχρονιά θα βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Οι συγκεντρώσεις δεν θα επιτραπούν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Μπέιογλου Ισμαήλ Κιλίτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή