Το «Animasyros» έρχεται στη Στέγη

Το «Animasyros» έρχεται στη Στέγη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Τρίτη 2 Ιανουαρίου έως και τις 4 του μηνός έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το τριήμερο εκδηλώσεων για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους «Animasyros». H εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή τριών «best of» και βραβευμένων σε φεστιβάλ animation ταινιών, από τον επίσημο κατάλογο του «Animasyros 10», όπως η πολυσυζητημένη «Min Börda» (Το φορτίο μου) της Niki Lindroth von Bah.

Το πρόγραμμα των προβολών κορυφώνεται με την ταινία «The Ox», της πρώτης ελληνικής ταινίας animation που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Νικόπουλου. Μια ταινία που μέσω της αλληγορίας του βασιλιά Μίδα αντανακλά τη σημερινή παγκόσμια πολιτικοοικονομική κρίση.

Οι εκδηλώσεις δεν σταματούν όμως εδώ. Παράλληλα με τις προβολές, τα παιδιά (8-12 ετών) που θα βρεθούν στη Στέγη θα μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους ταινίες κινουμένων σχεδίων. Το τριήμερο εργαστήριο «Μια ιστορία επιστημονικής φαντασία για το 2018» έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με τις διαφορετικές τεχνικές δημιουργίας animation ταινιών και cuts-outs, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης ταινίας επιστημονικής φαντασίας (κρατήσεις – πληροφορίες: τηλ. 213-01.78.002/Email: [email protected]). Το εργαστήρι (και τις τρεις ημέρες) ξεκινάει στις 11 π.μ.. Οι προβολές από τις 6 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο (με σειρά προτεραιότητας). Το πρόγραμμα συνεπιμελήθηκαν η Μαρία Ανεστοπούλου και ο Θοδωρής Καραμανώλης. Λ. Συγγρού 107

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή