Flashback στην 29η Δεκεμβρίου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 29η Δεκεμβρίου-1

Η Αμερικανίδα αστέρας του θεάτρου βαριετέ, Ράε Σάμουελς, κρατά στο χέρι της το μπουκάλι που περιέχει την τελευταία μπύρα που αποστάχθηκε πριν από την επιβολή της ποτοαπαγόρευσης το 1920, στο Σικάγο, δέκα χρόνια μετά, το 1930. «Το τελευταίο μπουκάλι μπύρας που παρασκευάστηκε πριν από την ποτοαπαγόρευση», αναφέρει η υπογραφή πάνω από το μπουκάλι, το οποίο επί χρόνια αποτελούσε ένα είδος «εκθέματος» σε διάφορα θέατρα του Σικάγο. Σε περίπτωση κάποιου «ατυχήματος», το μπουκάλι είχε ασφαλιστεί για 25.000 δολάρια, όπως αναφέρει η επιγραφή. (AP Photo)

Flashback στην 29η Δεκεμβρίου-2

Αφού εκτέλεσε μία αποστολή βομβαρδισμού εναντίον μίας νότιας γερμανικής πόλης, το βρετανικό βομβαρδιστικό τύπου «Handley Page Halifax» καταρρίπτεται από γερμανικά αντιαεροπορικά πυρά, στο κέντρο του κατεχόμενου Παρισιού, το 1943. Προτού καταλήξει στο έδαφος, το αεροσκάφος προσέκρουσε σε ένα μεγάλο παρισινό διαμέρισμα. (AP Photo)

Flashback στην 29η Δεκεμβρίου-3

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου για την κηδεία μια θρυλικής μορφής του μπέιζμπολ, του Μπίλι Μάρτιν, στη Νέα Υόρκη, το 1989. Ο Μάρτιν, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ανήμερα των Χριστουγέννων, υπήρξε σπουδαίος παίκτης και προπονητής, όντας ευρύτερα γνωστός για τα χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι των των New York Yankees. (AP Photo/Marty Lederhandler)

Flashback στην 29η Δεκεμβρίου-4

Ένοπλα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Μουσουλμανικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο υποστηρίζει τον σιίτη αρχιερέα Αγιατολάχ Σαριατμαντάρι, βρίσκονται σε επιφυλακή στα γραφεία του κόμματος στην πόλη Ταμπρίζ, μετά από συγκρούσεις με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Αγιατολάχ Χομεϊνί, το 1979. Ο Σαριατμαντάρι ήταν αντίθετος με τη συμμετοχή των ιερέων στη διακυβέρνηση της χώρας, την οποία πρέσβευε ο ηγέτης της Ιρανικής Επανάστασης, Αγιατολάχ Χομεϊνί, ενώ επίσης αντιτάχθηκε στην κατάληψη της αμερικανικής πρεσβείας και την ομηρία των υπαλλήλων της από ισλαμιστές φοιτητές, με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τον θρησκευτικό και πολιτικό ηγέτη του Ιράν. (AP Photo/Jacques Langevin)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή