ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση απεγκλωβισμού αρκούδας από άδεια υδατοδεξαμενή στη Δράμα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μια αρκούδα εγκλωβίστηκε τις προηγούμενες ημέρες σε άδεια υδατοδεξαμενή στο Νευροκόπι Δράμας, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της, που στήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων, να κρατάει πάνω από έξι ώρες.

Η «Χριστίνα», όπως ονομάστηκε η αρκούδα, εντοπίστηκε αρχικά από κυνηγό-μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Προσοτσάνης σε άδεια υδατοδεξαμενή, σε δασική περιοχή κοντά στο Οχυρό Νευροκοπίου Δράμας.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ειδοποίησε στη συνέχεια τα αρμόδια Δασαρχεία Νευροκοπίου και Δράμας, καθώς και τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νευροκοπίου.

Το σημείο στο οποίο ήταν παγιδευμένη βρίσκεται σε υψόμετρο 1.430 μέτρων, σε απόσταση δύο ωρών με τα πόδια από τον κοντινότερο δασικό δρόμο. Όπως διαπιστώθηκε, η αρκούδα (θηλυκή 5-8 ετών) ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά και πολύ επιθετική, λόγω του πολυήμερου εγκλωβισμού της, γι’ αυτό και αναισθητοποιήθηκε με ειδικό όπλο. Η Πυροσβεστική έκοψε παρακείμενο μεγάλο δέντρο και αφού το διαμόρφωσε σαν σκάλα, το τοποθέτησε μέσα στην άδεια υδατοδεξαμενή, όσο η αρκούδα ήταν ακόμα αναίσθητη, για να δημιουργηθεί γέφυρα διαφυγής της.

Στην αρκούδα τοποθετήθηκε ραδιοκολλάρο, το οποίο και έδειξε ότι κατάφερε να βγει από την υδατοδεξαμενή τα ξημερώματα της 26ης Δεκεμβρίου και κινείται σε απότομη πλαγιά του όρους Άγιος Παύλος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ