Στην ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι ο Ιρανός Μασούντ Σοτζέι

Στην ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι ο Ιρανός Μασούντ Σοτζέι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 33χρονος Μασούντ Σοτζέι είναι όπως αναμενόταν η πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ και έρχεται για να συμπληρώσει ένα σύνολο ισχυρό, που χρειαζόταν έναν ποδοσφαιριστή στα στοιχεία του διεθνούς Ιρανού ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν μέχρι τον Νοέμβριο στον Πανιώνιο. Στις πρώτες του δηλώσεις ο Μασούντ ανέφερε: «Η ομάδα είναι ζωντανή σε τρεις διοργανώσεις, το Γιουρόπα Λιγκ, το πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Βρίσκομαι εδώ για να βοηθήσω να πάρουμε το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε». Σχολιάζοντας την υπόθεση με τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μασούντ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα μπορέσει να ενισχύσει το Ιράν στα γήπεδα της Ρωσίας, παρά τις παρεξηγήσεις που υπάρχουν με την ομοσπονδία. Ο Ιρανός υπέγραψε για 6 μήνες με πιθανότητα ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο.

Ο τραυματισμός του Πέτρου Μάνταλου επηρέασε τον τρόπο λειτουργίας της ΑΕΚ, ασχέτως αν η απουσία του αρχηγού δεν επηρέασε την Ενωση ως προς τα αποτελέσματα των «κιτρινόμαυρων».

Ο Μασούντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που μοιάζει αρκετά με τον Μάνταλο και υπό συνθήκες μπορεί να επιτελέσει έναν τέτοιο ρόλο. Διαθέτει άριστη κάθετη μεταβίβαση, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει την μπάλα στα πόδια για αρκετά μέτρα, ενώ έχει και δεδομένη επαφή με τα δίχτυα. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «δεκάρι» στο κλασικό 3-5-2 του Χιμένεθ, αλλά και ως ελεύθερος στο 4-2-3-1, πίσω από τον εκάστοτε μοναδικό προωθημένο. Στο παρελθόν, ο Μασούντ αγωνιζόταν και ως εξτρέμ αλλά τα τελευταία χρόνια έχει μετατοπιστεί κυρίως στον άξονα. Το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του, το πέρασε στην Ισπανία αγωνιζόμενος για 5 χρόνια στην Οσασούνα και για μια σεζόν στη Λας Πάλμας. Στον Πανιώνιο είχε 47 συμμετοχές και 7 γκολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή