Πούτιν: Τρομοκρατική η επίθεση στην Πετρούπολη

Πούτιν: Τρομοκρατική η επίθεση στην Πετρούπολη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Τρομοκρατική πράξη χαρακτήρισε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν την έκρηξη σε πολυκατάστημα της Αγίας Πετρούπολης, που προκάλεσε τον τραυματισμό 13 πελατών. Μιλώντας σε τελετή απονομής μεταλλίων για Ρώσους που υπηρέτησαν στη Συρία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι αρχές ασφαλείας της χώρας πρέπει να κάνουν χρήση ένοπλης βίας όταν αισθάνονται να απειλούνται από τρομοκράτες.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε φωριαμό του καταστήματος «Περεκρεστόκ» από άτομο με «μη σλαβική όψη». Τον περασμένο Απρίλιο, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αγία Πετρούπολη από έκρηξη βόμβας σε συρμό του μετρό της πόλης.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήριζε αμερικανική παραβίαση της συνθήκης ελέγχου των εξοπλισμών την απόφαση του Τόκιο να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας. Σε μιαν άλλη εξέλιξη, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες ότι ερευνά την κατάσταση της υπηρεσίας Διαστήματος μετά τις δύο αποτυχημένες εκτοξεύσεις δορυφόρων το τελευταίο διάσημα. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας επιβεβαίωσε χθες ότι η Μόσχα έχασε επαφή με τον πρώτο εθνικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών της Ανγκόλας, τον AngoSat-1, ο οποίος είχε εκτοξευτεί την Τρίτη από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. Είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα παρόμοιο περιστατικό, κατά το οποίο η Ρωσία έχασε την επαφή της με μετεωρολογικό δορυφόρο, τον Meteor-M, ο οποίος είχε εκτοξευτεί από το κοσμοδρόμιο Βοστότσνι στην Απω Ανατολή.

«Αναλύουμε την κατάσταση», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους κατά πόσον πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην υπηρεσία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, αρμόδιος για την υπηρεσία, είχε πει προχθές ότι η αποτυχημένη εκτόξευση του Νοεμβρίου οφείλεται σε ντροπιαστικό λάθος στον προγραμματισμό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή