Νεράιδες και καλικάντζαροι στο Μουσείο Γουλανδρή

Νεράιδες και καλικάντζαροι στο Μουσείο Γουλανδρή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομορφες νεράιδες που ζουν σ’ ένα μακρινό δάσος και έξυπνα ευρηματικά ξωτικά, ένα κουρδιστό παιχνίδι που χάλασε τη χειρότερη στιγμή, σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι που φέρνουν τον κόσμο άνω-κάτω και ένας εφευρετικός μηχανικός παιχνιδιών, που όμως δεν προλαβαίνει, βρήκαν καταφύγιο την περίοδο των γιορτών στο αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΓΑΙΑ). Το αποτέλεσμα; Μια ονειρική θεατρική παράσταση με άρωμα σκανταλιάς και κεφιού, χορό και τραγούδι και απρόσμενο τέλος, που θα παίζεται για τα παιδιά από την Ομάδα Τέχνης Πάροδος κάθε ημέρα έως και την Κυριακή 7/01/2018 (εκτός της Πρωτοχρονιάς).

Ολα ξεκινούν με τις νεράιδες που ζουν σε ένα μακρινό δάσος… Η ιστορία ξαναρχίζει… δηλαδή παίζεται τρεις φορές την ημέρα (διάρκεια: 40 λεπτά) στις 10.30, στις 12.00 και στις 14.00 χωρίς κρατήσεις θέσεων.

Ομως η γιορτή δεν σταματά στο αίθριο.

Στο αμφιθέατρο «Αγγελος Γουλανδρής» παίζεται καθημερινά θέατρο σκιών από τον Γιάννη Νταγιάκο. Ο Καραγκιόζης, ο λαϊκός μας ήρωας, αυτή τη φορά έχει να αντιμετωπίσει –ποιους άλλους;– τους καλικάντζαρους, σε μια παράσταση διάρκειας μισής ώρας, στις 11.30 και 13.30, χωρίς κρατήσεις θέσεων. Εννοείται πως τα ξωτικά έχουν στήσει το δικό τους εργαστήρι σε μια γωνιά του μουσείου, με την επιμέλεια των εθελοντών του μουσείου, και είναι έτοιμα να αποκαλύψουν τα μυστικά της χειροτεχνίας στα παιδιά. Ειδικά για το εορταστικό πρόγραμμα παρουσιάζεται η έκθεση με τίτλο «Οταν η φύση δημιουργεί τέχνη», ZENIA, γλυπτική ξύλου, στο café «Αμμωνίτες», όπου επίσης υπάρχουν γιορτινές λιχουδιές. Στο Museum Café-Restaurant, ο executive chef Δημήτρης Σκαρμούτσος περιμένει όσους θέλουν να κάνουν ένα διάλειμμα πριν από τα ψώνια στο ανανεωμένο πωλητήριο του μουσείου, που προσφέρει τη δυνατότητα για ευφάνταστα, μοναδικά δώρα. Ανοικτές στο κοινό θα είναι και όλες οι μόνιμες εκθέσεις του μουσείου.

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος στήνει για τέταρτο χρόνο τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του μουσείου. Ηλίας Πίτσικας (σκηνοθεσία) – Μαρία Μενεγάκη (κείμενα) – Γιάννης Σφυρής (μουσική) – Σοφία Δράκου (χορογραφίες) – Μιχάλης Λαγκουβάρδος και Μάρθα Τζαβάρα (κατασκευές) – Βασιλική Σύρμα (κουστούμια). Κέντρο ΓΑΙΑ, Οθωνος 100, Κηφισιά, Ωρες λειτουργίας 10 π.μ. – 4 μ.μ., καθημερινά εκτός Πρωτοχρονιάς. Γενική είσοδος: 8 ευρώ για ενηλίκους και παιδιά.

Δωρεάν: παιδιά έως 2 ετών και εκπτώσεις για οικογένειες, ΑμεΑ, ανέργους, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή