Προβληματισμοί στον δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο

Προβληματισμοί στον δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα δεν είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο. Η χθεσινή παρέμβαση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη αποτυπώνει προβληματισμούς και τάσεις που καταγράφονται ούτως ή άλλως εντός ενός πολιτικού χώρου που τώρα μορφοποιείται. Ο κ. Λυκούδης, ερωτηθείς στο ραδιόφωνο του 9,84 για την επόμενη μέρα και τις κυβερνητικές συμμαχίες που θα κληθεί να χτίσει το Κίνημα Αλλαγής, σημείωσε πως είναι ανοικτό το θέμα των διαφωνιών, γιατί «αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα και υποθέτω ότι και εκεί θα υπάρξουν διαφορετικές προσεγγίσεις». Ο κ. Λυκούδης ουσιαστικά επανέφερε ένα θέμα που είτε δημόσια είτε ιδιωτικά παραμένει ανοικτό στις τάξεις του νέου φορέα και έχει να κάνει με τη θέση του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό την επόμενη μέρα. Από τη Χαρ. Τρικούπη έχουν ήδη απαντήσει με τη σαφή και εκπεφρασμένη άποψη της κ. Γεννηματά περί ίσων αποστάσεων. Η ρευστή πολιτική, όμως, πραγματικότητα τροφοδοτεί τη συζήτηση, που είναι βέβαιο πως θα παραμείνει ανοικτή τόσο μέχρι το συνέδριο όσο και μετά, ειδικά όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές.

Στη δύσκολη εξίσωση που έχει να λύσει η Φώφη Γεννηματά πρέπει να προστεθούν οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι επιθυμίες των στελεχών που θα συστεγαστούν στον νέο φορέα, διαμορφώνοντας ένα σκηνικό που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Δείγμα γραφής έδωσε και πάλι ο κ. Λυκούδης, που στην ίδια συνέντευξη σχολίασε τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για ανάληψη από πλευράς του της ευθύνης του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο κ. Λυκούδης σχολίασε δηκτικά πως «συνήλθε το Πολιτικό Συμβούλιο, μοίρασε τους ρόλους στα ίδια του τα μέλη και είδα ότι εκεί εγώ έχω αναλάβει τον προσυνεδριακό διάλογο. Νομίζω ότι λογικά και στοιχειωδώς έπρεπε να γίνει μια συνεννόηση μαζί μου», προσθέτοντας πως «δεν έγινε καμία συνεννόηση».

Από τη Χαρ. Τρικούπη, ωστόσο, για τέτοιου είδους θέματα υπάρχει καταγεγραμμένη η άποψη της ηγεσίας του κόμματος ήδη από την επομένη των εκλογών. «Γι’ αυτό κάναμε εκλογές και αναδείξαμε νέα πρόεδρο, για να λαμβάνει αποφάσεις», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κλήθηκε να σχολιάσει τυχόν αρρυθμίες που θα παρουσιαστούν στον δρόμο προς το συνέδριο. Αυτό, ωστόσο, δεν ανατρέπει το γεγονός πως η κ. Γεννηματά και το επιτελείο της έχουν το νέο έτος πολλή δουλειά να κάνουν, καθώς, όπως σημειώνουν καλά γνωρίζοντες τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του χώρου, υπάρχει καχυποψία στελεχών του Ποταμιού έναντι του ΠΑΣΟΚ και αντιστοίχως καχυποψία στελεχών της ΔΗΣΥ έναντι του Ποταμιού. Η αισιοδοξία, πάντως, πως το όλο εγχείρημα θα «κουμπώνει» αρμονικά όσο πηγαίνουμε προς το συνέδριο εδράζεται σε ένα κοινώς αποδεκτό γεγονός: πως οι 210.000 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές αποτελούν και τον εγγυητή της επόμενης μέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή