ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Πρόσωπα της Παρασκευής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Die Welt, με αφορμή την ταινία «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού», ο Γιώργος Λάνθιμος (φωτ.) αναφέρει ότι δεν επιδιώκει να περάσει κάποιο μήνυμα, αλλά αντιθέτως προτιμά να «αφήσει» το κοινό να εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα. Προσθέτει ότι για εκείνον μεγάλη αξία φέρουν οι διάλογοι της ταινίας, καθώς προσδίδουν μια σουρεαλιστική αίσθηση. Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την καριέρα του εκτός Ελλάδας, απάντησε πως «εάν ως σκηνοθέτης ήθελα να προοδεύσω, έπρεπε να εγκαταλείψω την πατρίδα μου».

(...) Στις 26/12 άφησε τη τελευταία του πνοή ο ιδρυτής των εκδόσεων Υψιλον, Θανάσης Χαρμάνης. Ο Θ. Χαρμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Ιδρυσε τον εκδοτικό οίκο Ανδρομέδα και στη συνέχεια τις εκδόσεις Υψιλον, που ειδικεύτηκαν στην τύπωση πολιτικών και λογοτεχνικών έργων σπουδαίων συγγραφέων όπως ο Μπέκετ και ο Κορτάσαρ. Πολλοί Ελληνες συγγραφείς της γενιάς του ’70 εκδόθηκαν επίσης από τις εκδόσεις Υψιλον.

(...) Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης στην αίθουσα της Muskiverein θα έχει φέτος μαέστρο τον διάσημο Ιταλό αρχιμουσικό Ρικάρντο Μούτι. Η συναυλία θα αναμεταδοθεί ζωντανά τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου και ώρα 12.15 μ.μ. από την ΕΡΤ 1, την ΕΡΤ ΗD και το Τρίτο Πρόγραμμα (μαζί με άλλους τουλάχιστον 90 τηλεοπτικούς και πάνω από 300 ραδιοφωνικούς σταθμούς).

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ