Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία των Σκοπίων

Κυρίτσης: Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία των Σκοπίων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει «κακώς αναχθεί σε εθνικό θέμα τα τελευταία χρόνια» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Κυρίτσης ρωτήθηκε για τη στάση των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι θα ήταν «ευκταίο να υπάρχει κοινή γραμμή αλλά όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως (…) σε όλα τα κόμμα θα βρείτε ανθρώπους να λένε το Α ή το Β».

Ο κ. Κυρίτσης καταλόγισε επίσης «πολιτικό αμοραλισμό» στη Ντόρα Μπακογιάννη που χθες προειδοποίησε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης εάν δεν συμφωνήσουν με αυτή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προσθέτοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα καλύψει με την ψήφο της τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης.

«Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κυρίτσης.

Αναφερόμενος  στις συνθήκες διαβίωσης των  μεταναστών στη Μόρια, ο κ. Κυρίτσης είπε πως ενώ οι Ευρωπαίοι «αθετούν την υπογραφή τους» για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, «φωνάζουν ότι έχει σωρευθεί πολύς κόσμος στη Μόρια και τα νησιά», και μίλησε για «βαθιά υποκρισία».

Μάλιστα ο κ. Κυρίτσης χρέωσε στις τοπικές αρχές παρελκυστική πολιτική εξαιτίας της οποίας αργεί η εγκατάσταση οικίσκων ενόψει της καιρικής επιδείνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή