Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στο Κάιρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε χριστιανική εκκλησία στο Κάιρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την ένοπλη επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε εκκλησία Κοπτών στο Κάιρο, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών. Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του προπαγανδιστικού ειδησεογραφικού του πρακτορείου Amaq.

 
Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από την χριστιανική εκκλησία Μαν Μίρο, όταν ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα άρχισε να πυροβολεί κατά του πλήθους. Νωρίτερα, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, επικαλούμενη αξιωματούχο, καθώς και ορισμένες αστυνομικές πηγές, έκαναν λόγο για δύο δράστες, σημειώνοντας ότι ο ένας σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά και ο δεύτερος κατάφερε να διαφύγει και καταζητείται. 

 
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, το οποίο δεν έδωσε εξηγήσεις για τις διαφορετικές εκδοχές αναφορικά με τους δράστες, ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές και είχε συμμετάσχει σε πέντε διαφορετικές επιθέσεις το 2016 και το 2017. Όπως αναφέρει το υπουργείο, τραυματίστηκε κατά την επίθεση και αργότερα συνελήφθη. 

 
Για ίδιο αριθμό νεκρών έκανε λόγο και η εκπρόσωπος της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι νωρίτερα υπήρξε μία ακόμη επίθεση, στην ίδια γειτονιά, όπου σκοτώθηκαν δύο Χριστιανοί πολίτες. Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων του υπουργείου και της εκκλησίας, στην εκκλησία σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα ατόμα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, ενώ άλλοι δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση που προηγήθηκε. 

 
Η χριστιανική μειονότητα της Αιγύπτου έχει γίνει στόχος ισλαμιστών εξτρεμιστών, έχοντας υποστεί αρκετές επιθέσεις από το 2016 και μετρώντας ήδη πάνω από 100 νεκρούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή