80 χρoνια πριν… 29-ΧΙΙ-1937

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

GILBERT MURRAY: Εξεδόθη πολύ ενδιαφέρον βιβλίον «Ο Ευριπίδης και η εποχή του», του διασήμου Αγγλου ελληνιστού Γκίλμπερτ Μώρραϋ, μεταφρασθέν υπό της καθηγητρίας Ε. [υθαλίας] Γιαννά και εγκριθέν υπό του υπουργείου Παιδείας. Πωλείται εις την Εκθεσιν του Βιβλίου και εις όλα τα βιβλιοπωλεία. [Στη φωτογραφία, ο αυστραλιανής καταγωγής ελληνιστής Gilbert Murray.]

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΤΑ ΤΗΣ ΕΟΝ: Την μεσημβρίαν της Παρασκευής [31 Δεκεμβρίου 1937] εις τον προ του υπουργείου Διοικήσεως χώρον θα γίνη η ορκωμοσία της πρώτης φάλαγγος της Εθνικής Οργανώσεως της Ελλάδος [Νεολαίας, ΕΟΝ], της «Φάλαγγος Διοικήσεως Ανωτάτων Σχολών», της οποίας φαλαγγίται είναι 500 φοιτηταί και 300 φοιτήτριαι. Η ορκωμοσία θα γίνη ενώπιον του Προέδρου της Κυβερνήσεως και Αρχηγού της Εθνικής Οργανώσεως Νεολαίας της Ελλάδος κ. Ιωάννου Μεταξά. [Επικεφαλής] ο γενικός κυβερνητικός επίτροπος της ΕΟΝ κ. Αλ. Κανελλόπουλος. Θα ακολουθήση παρέλασις διά της οδού Πανεπιστημίου.

ΜΙΧΑΗΛ Δ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Εκυκλοφόρησε κατ’ αυτάς πραγματεία του κ. Μιχ. Δ. Στασινοπούλου, Παρέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπό τον τίτλον «Θεωρία της ατομικής διοικητικής πράξεως». [Σημ. «Φ»: Πρόκειται για τον αντιταχθέντα στη δικτατορία της 21ης Απριλίου και αργότερα εκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.]

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ:  [Ρεκλάμα.] Παιγνίδια, Αφοί Κουτσογιάννη και Σία. Σταδίου – Μπενάκη (γωνία) Αθήναι.

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ:  [Ρεκλάμα.] Κονιάκ, Ούζο, Λικέρ Υιοί Παναγιωτάκη. Κεντρικόν Ευριπίδου 25, πρατήριον Πλατ. Αγάμων.

ΞΥΡΙΣΤΙΚΑ:  [Ρεκλάμα.] Μετά το ξύρισμα: TARR [της] Scherk. Οχι πλέον φλογώσεις, λειχήνες, μολύνσεις, αλλά δέρμα υγειές και λείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή