Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Angelika Dusk

Ενα εικοσιτετράωρο με την τραγουδοποιό και ερμηνεύτρια Angelika Dusk

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

09.00 – 11.00

Το ξυπνητήρι χτυπάει συνήθως κατά τις 09.00 και το κοπανάω κάθε δέκα λεπτά για άλλη μισή ώρα μέχρι να σηκωθώ. Πηγαίνω κατευθείαν για γυμναστική και μόλις τελειώσω τρώω πρωινό, ποτέ κάτι λιγότερο από αυγά με ψωμί, ενώ αναγκάζω τον εαυτό μου να φάει κάποιο φρούτο. Βαριέμαι φρικτά τα χειμερινά φρούτα και τα τρώω μόνο για να παίρνω τις βιταμίνες. Αφού κάνω μπάνιο και ντυθώ, ξυπνάω το σκυλάκι μου τη Νότα, η οποία δεν λειτουργεί τις πρωινές ώρες και εξακολουθεί να κοιμάται ανάσκελα πάνω στο κρεβάτι. Τη βγάζω βόλτα και έπειτα φεύγουμε μαζί για το στούντιό μου στην Κηφισιά. Το στούντιο για μένα είναι ιερός χώρος, τον οποίο έχω διακοσμήσει πολύ ζεστά, με καναπέδες, μαξιλάρια και αγαπημένες μου εικόνες από τοπία της αγγλικής εξοχής που βρήκα σε ένα μικρό μαγαζάκι στο Λονδίνο.

12.00 – 14.00

Κάνω μάθημα φωνητικής ή μάθημα πιάνου. Η ομορφιά της μουσικής για μένα είναι ότι δεν παύεις ποτέ να μαθαίνεις καινούργια πράγματα. Μου αρέσει να βελτιώνομαι, να ανακαλύπτω πτυχές της φωνής μου, ενθουσιάζομαι όταν καταφέρνω να τραγουδάω πράγματα που δεν μπορούσα προηγουμένως. Το πιάνο είναι επίσης μεγάλη αγάπη μου. Ο δάσκαλός μου, που είναι ο πιανίστας της μπάντας μου, με έχει βοηθήσει πολύ σε αυτό, γιατί έχουμε καλή επικοινωνία.

14.00 – 15.00

Κάνω ένα διάλειμμα στο καθιστικό/κουζίνα να ξεκουράσω το μυαλό μου. Διαβάζω τα emails μου και απαντάω στους συνεργάτες μου για διάφορα θέματα που πρέπει να αποφασίσουμε. Εχω ήδη ετοιμάσει το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ μου, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε ακούμε τα τραγούδια, βλέπουμε video και φωτογραφίες, συζητάμε για τρόπους προώθησης καθώς και για τα επόμενα λάιβ.

15.00 – 18.00

Ερχονται τα αγόρια της μπάντας για πρόβα. Το βέβαιο είναι ότι τα γλυκά μου δεν έρχονται όλα στην ώρα τους, οπότε το πρώτο μισάωρο καθόμαστε στο καθιστικό, λέμε τα νέα μας, βλέπουμε βιντεάκια στο YouTube, τρώμε μαζί. Μέσα στο στούντιο όμως δουλεύουμε και παίζουμε μουσική, ξεχνάμε τα πάντα, η πρόβα μάς απορροφά εντελώς.

18.00 – 21.00

Βγαίνω για περπάτημα με τη Νότα, το κινητό κλειστό. Λατρεύω το φθινόπωρο και τον χειμώνα, τα πλατάνια στη γειτονιά, τη μυρωδιά του αναμμένου τζακιού από τα σπίτια, την ησυχία στους δρόμους που δεν έχουν πολλά αυτοκίνητα. Στη βόλτα αδειάζει το μυαλό μου και είναι η καλύτερη ώρα για να μου έρθουν ιδέες, είτε στιχουργικές είτε μελωδικές. Σταματάω συχνά, βγάζω το κινητό από την τσέπη μου και σημειώνω: μια λέξη, μια φράση, μια μελωδία. Είναι αμέτρητες οι φορές που μία λέξη μόνο έχει γίνει το έναυσμα για κάποιο τραγούδι που έχω γράψει. Γυρνάω σπίτι και αρχίζω το απαραίτητο χαζολόγημα στο κινητό: Instagram, Facebook, τηλεφωνήματα και κουτσομπολιό με τους φίλους μου. Ειδικά με όσους ζουν στο εξωτερικό, λόγω της διαφοράς της ώρας, κρατάμε επαφή με φωνητικά μηνύματα στο WhatsApp και πολλές φορές τα ακούω αργότερα και γελάω μόνη μου με αυτά που ακούω.

21.00 με όσο πάει

Εάν δεν κανονίσω να βρεθώ με τους φίλους μου σε κάποιο σπίτι για ταινία και junk food, πηγαίνω σε συναυλίες ή στο θέατρο. Τώρα με το μιούζικαλ «Hair», στο οποίο συμμετέχω, θέλω να βλέπω όλους τους συνεργάτες μου σε ό,τι κάνουν οπότε πάντα υπάρχει κάτι ενδιαφέρον που με βγάζει από το σπίτι.

Μετά τα μεσάνυχτα

Γυρνάω σπίτι, η Νότα με λούζει με φιλιά από τη χαρά της. Φροντίζω πάντα να παίζω μαζί της, γιατί νιώθω ενοχές όταν την αφήνω μόνη της για πολλές ώρες. Και όταν η μέρα πλέον φτάνει στο τέλος της, κάθομαι στον καναπέ και βλέπω κάποια σειρά – μου αρέσουν αυτές με εγκλήματα, κατά συρροή δολοφόνους, ανεξιχνίαστους φόνους, αίθουσες δικαστηρίου, σκοτεινά μυστικά, σασπένς! Ξαπλώνω στο κρεβάτι αργά, αλλά όσο κουρασμένη και αν είμαι, το μυαλό μου αποφασίζει να σκεφτεί εκείνη την ώρα ακριβώς τα πάντα: ποια είμαι, πού πάω, τι θέλω να κάνω στη ζωή μου… Μετράω πρόβατα και ελπίζω να με πάρει ο ύπνος…

​​Η Angelika Dusk είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός με το δικό της μουσικό σχήμα. Σύντομα θα παρουσιάσει τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο, ενώ έχει εμφανιστεί σε συναυλίες σπουδαίων ονομάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή