Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ σε 16 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου

Μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ σε 16 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς που υπηρετούν σε επιπλέον 13 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία στους νομούς Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Φωκίδας, Άρτας και Ιωαννίνων, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Πρόκειται για 16 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), στους οποίους θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να ενισχύσει τις δομές υγείας σε άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές, όπου δεν παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους γιατρούς να καλύψουν τις κενές θέσεις και να διασφαλίσει το δικαίωμα των κατοίκων σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή