Αθλητισμός 2017: Με μια ματιά

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: Oι «παραστάσεις» του Γιάννη Αντετοκούνμπο με την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του 2017, πήραν… εκ νέου παράταση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωσε ο Ελληνας σταρ του ΝΒΑ στην προετοιμασία. Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς ήταν εξαιρετικός σ’ όλη τη διάρκεια του έτους που μας αποχαιρετά. Επαιξε για πρώτη φορά στον Ολ σταρ αγώνα του ΝΒΑ και είχε ψηφιστεί στη βασική πεντάδα της Ανατολής. Στο φετινό πρωτάθλημα έχει μέσον όρο 29,6 πόντους και 10,5 ριμπάουντ.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ: Κατά τη διάρκεια του 2017 άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την «κάρτα υγείας αθλητή», με κατηγορούμενους 23 πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της απιστίας επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας. Παράλληλα, συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του «Koriopolis» που αφορά χειραγωγημένους αγώνες της περιόδου 2008-2011. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2018. Τέλος, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα και σύστασης συμμορίας 28 πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Επί του βουλεύματος ασκήθηκε αναίρεση από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1: Τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στη Φόρμουλα 1 κατέκτησε το 2017 ο Λιούις Χάμιλτον, οδηγώντας και τη Μερσέντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

ΕΥΡΩΠΗ: Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που κατέκτησε δεύτερο σερί Τσάμπιονς Λιγκ, το 12ο συνολικά ευρωπαϊκό της στέμμα, προσθέτοντας μετά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ: Κάθε μεταγραφικό ρεκόρ έσπασε το 2017 η μετακίνηση του Βραζιλιάνου Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν κάλυψε το καλοκαίρι τη ρήτρα των 222 εκατ. ευρώ και τον έφερε στο «Παρκ ντε Πρενς».

ΕΠΟ: Για την ΕΠΟ το 2017 ήταν μια μεταβατική περίοδο. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διόρισε η FIFA, οδήγησε, έπειτα από δεκάμηνη παραμονή, την ομοσπονδία σε εκλογές που έγιναν στις 18 Αυγούστου. Η παράταξη με επικεφαλής τον Ευ. Γραμμένο επικράτησε με μεγάλη διαφορά εκείνης που είχε ως επικεφαλής τον Γ. Καλαντζή. Η νέα διοίκηση της ομοσπονδίας θα παρακολουθείται για ένα έτος από επιτροπή που συνέστησαν η FIFA και η UEFA, ενώ και στο νευραλγικό κομμάτι της διαιτησίας η επιλογή του Πορτογάλου προέδρου της ΚΕΔ Bίτορ Μέλο Περέιρα, ανήκει στις δύο υπερεθνικές αρχές.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ: O συνεταιρισμός των ΠΑΕ πέρασε ένα θερμό καλοκαίρι έντονων διαπραγματεύσεων με τη NOVA, η οποία, δυσαρεστημένη από τη μη ανταγωνιστικότητα του προϊόντος και από την απροθυμία να γίνουν αλλαγές, με κυριότερη τη μείωση του αριθμού των ομάδων, προχώρησε σε μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου κατά 18%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή