ΚΟΣΜΟΣ

Τα tweets του Τραμπ για τον πρώτο χρόνο της θητείας του

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε μια σειρά μηνυμάτων στο Twitter, για να γιορτάσει το πρώτο έτος της θητείας του και να θέσει τους στόχους του για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.

Απευθυνόμενος για άλλη μια φορά στους Αμερικανούς μέσω του Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος αντέγραψε και ανήρτησε ένα άρθρο που αναφέρεται στα νέα ρεκόρ που έσπασε φέτος η Γουόλ Στριτ. Το συνόδευσε με μια αιχμή προς τους Δημοκρατικούς και την αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του 2016, τη Χίλαρι Κλίντον. «Αν οι Δημοκρατικοί (η διεφθαρμένη Χίλαρι) είχαν εκλεγεί, οι μετοχές σας θα είχαν χάσει το 50% της αξίας τους σε σύγκριση με την ημέρα των εκλογών. Τώρα έχουν ένα θαυμάσιο μέλλον – και αυτό είναι μόνο η αρχή», έγραψε ο Τραμπ που περνά τις διακοπές του στην εξοχική κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα.

Αμέσως μετά, αναφέρθηκε στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο του 2018 και στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την πλειοψηφία που διαθέτουν σήμερα στο Κογκρέσο. «Γιατί οι έξυπνοι ψηφοφόροι θα θελήσουν να στείλουν τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο στις εκλογές του 2018, όταν οι πολιτικές τους θα διαλύσουν τελείως τον μεγάλο πλούτο που δημιουργήθηκε μετά την εκλογή;» του ιδίου στην προεδρία, διερωτήθηκε.

Εκτός από την οικονομία, ο Τραμπ κατέγραψε και τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και τις οποίες υποστηρίζει ότι τήρησε: την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, τις μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο που ασχολείται με θέματα βετεράνων, την υπεράσπιση του δικαιώματος της οπλοκατοχής (βασιζόμενος στη δεύτερη τροπολογία του συντάγματος), τον διορισμό Ρεπουμπλικάνων δικαστών, τη μείωση των φόρων καθώς και την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα με το Μεξικό.

Το Σάββατο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξαπολύσει νέα επίθεση στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας τα και πάλι για διασπορά «ψευδών ειδήσεων». «Χρησιμοποιώ τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όχι επειδή μου αρέσει αλλά επειδή είναι ο μοναδικός τρόπος να καταπολεμήσω τον ΠΟΛΥ ανέντιμο και άδικο «Τύπο», που τώρα τον χαρακτηρίζουν ως μέσα ψευδών πληροφοριών. Χρησιμοποιούν, περισσότερο από ποτέ, ψεύτικες και ανύπαρκτες «πηγές». Πολλές ιστορίες και άρθρα δεν είναι παρά καθαρή μυθοπλασία», υποστήριξε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ