Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπείρα, τα μέλη της οποίας λήστευαν κυρίως ηλικιωμένους προσποιούμενα τους υπαλλήλους εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Η εξάρθρωση της σπείρας έγινε στην περιοχή του Ζωγράφου την Πέμπτη 28ης Δεκεμβρίου όταν τέσσερα από τα μέλη της προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της. 

Κάποιος περίοικος όμως αντιλήφθηκε τις κινήσεις του και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Έλληνες ηλικίας 31, 34, 36 και 40 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας είχαν εδώ και τουλάχιστον ένα εξάμηνο συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους. Ακολούθως, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους.

Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 15 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιος Παντελεήμονας και Σύνταγμα) ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή