ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

ΝΔ: Τυχοδιωκτική η συμπεριφορά της κυβέρνησης στο θέμα των «8»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την «τυχοδιωκτική», όπως την χαρακτηρίζει, συμπεριφορά της στο θέμα των οκτώ Τούρκων αξιωματικών εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη.

«Η Κυβέρνηση, εδώ και εβδομάδες, δεν διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Ερντογάν, ότι ο κ.Τσίπρας υποσχέθηκε να δρομολογήσει την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, λέει η κυρία Σπυράκη και προσθέτει:.

«Οι οκτώ αξιωματικοί που κατέφυγαν στην Ελλάδα δεν μπορούν να εκδοθούν στην Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες. Το αποφάσισε αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος. Η διαδικασία για την παροχή ασύλου στους αξιωματικούς δεν έχει τελεσιδικήσει, αλλά η Κυβέρνηση δίνει δείγμα γραφής των διαθέσεών της».
Και η δήλωση της κυρίας Σπυράκη καταλήγει: «Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται τυχοδιωκτικά σε μια πολύ  ευαίσθητη υπόθεση, παραβλέποντας ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και μέλος της Ε.Ε.». 

Απάντηση Τζανακόπουλου σε Σπυράκη

Στην κ. Σπυράκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει:

«Η κ. Σπυράκη δεν άκουσε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη να ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Η κ. Σπυράκη αφού ακούσει την τοποθέτηση της κυβέρνησης να ξαναγράψει τη δήλωσή της».

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στη συνέχεια στον κυβερνητικό εκπρόσωπο δήλωσε:  «Ο κ. Τζανακόπουλος θα ήθελε προφανώς να γράφει και να εγκρίνει ο ίδιος τις ανακοινώσεις της Αντιπολίτευσης.

Του συστήνουμε να κάνει λίγη ακόμη υπομονή…».
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ