Αποτοξινώστε το δέρμα σας μετά τις γιορτές με μια γρήγορη DIY μάσκα

Αποτοξινώστε το δέρμα σας μετά τις γιορτές με μια γρήγορη DIY μάσκα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O λιγοστός ύπνος των ημερών, η κατανάλωση αλκοόλ και η άτσαλη διατροφή, μαζί με το ξενύχτι και τις τοξίνες έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο δέρμα μας, κάνοντας το θαμπό. Το ευχαριστηθήκαμε αλλά ήρθε η ώρα να ανακάμψουμε. Μην αφήσετε τα blues του Ιανουρίου να σας πάρουν από κάτω -αντίθετα, βρείτε χρόνο για μια γρήγορη και αναζωογονητική σπιτική μάσκα προσώπου, που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα επαναφέρει το δέρμα σας στην προ-ρεβεγιόν εποχή.

Για μια ενυδατική, καταπραϋντική μάσκα αβοκάντο, θα χρειαστείτε:

  • Μισό αβοκάντο
  • Mια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Λιώστε το αβοκάντο και ανακατέψτε το καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Τo λεμόνι θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, ενώ τα πλούσια λιπίδια του αβοκάντο θα το θρέψουν και θα το ενυδατώσουν.

Για έξτρα λάμψη, συνεχίστε με τη μάσκα πράσινου τσαγιού: Βουτήξτε δυο φακελάκια πράσινου τσαγιού σε ένα ένα μπολ με ζεστό νερό και στη συνέχεια παγώστε το αφέψημα με παγάκια. Εμποτίστε και στύψτε μια πετσέτα στο παγωμένο νερό και αφήστε τη στο πρόσωπο για 2 λεπτά. Επαναλάβετε για ένα τέταρτο. Η αντιοξειδωτική, αντισηπτική και καταπραϋντική δράση του τσαγιού θα τονώσει περαιτέρω το κουρασμένο δέρμα. 

 

Διαβάστε περισσότερα beauty tips στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή