Αναστατώνει Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα ο Κοουτίνιο

Αναστατώνει Λίβερπουλ και Μπαρτσελόνα ο Κοουτίνιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρόσωπο της Πρωτοχρονιάς ήταν στην Αγγλία ο Βραζιλιάνος άσος της Λίβερπουλ, Φιλίπε Κοουτίνιο, χωρίς να αγωνιστεί λεπτό στον αγώνα πρωταθλήματος με την Μπέρνλι: Η βεβιασμένη κίνηση μεγάλης εταιρείας αθλητικών ειδών να διαφημίσει φανέλα της Μπαρτσελόνα με το όνομα του 25χρονου επιθετικού πριν ακόμη γίνει η μεταγραφή έβαλε όλες τις πλευρές σε μπελάδες.

Με 12 γκολ και εννιά ασίστ σε 20 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ο Κοουτίνιο είναι ιδανική επιλογή για να αντικαταστήσει στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα τον Νεϊμάρ, που άφησε «τρύπα» στην ομάδα των Καταλανών φεύγοντας το καλοκαίρι. Η Λίβερπουλ δεν έχει ακόμη αποδεχθεί σχετική πρόταση, αλλά μεγάλη πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών «έσπευσε» να προκαταλάβει τη μεταγραφή αυτή θέτοντας υπό πώληση φανέλα «μπλαουγκράνα» με το όνομά του για λίγη ώρα, ώσπου υποχρεώθηκε να την αποσύρει. Ο τεχνικός των «ρεντς», Γιούργκεν Κλοπ, γέλασε ακούγοντάς το.

Η γκάφα της εταιρείας δεν έφερε μόνο την ίδια σε δύσκολη θέση αλλά και τη Λίβερπουλ, την Μπαρτσελόνα και τον ίδιο τον Κοουτίνιο, αφού είναι ασαφές τι γνωρίζει και τι επιθυμεί η κάθε πλευρά. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν όχι μόνο να μείνει ο παίκτης εκτός 18άδας της Λίβερπουλ στη δραματική νίκη της με 2-1 εκτός έδρας προχθές, αλλά και να αποκλειστεί από το μεθαυριανό ντέρμπι του Μέρσισαϊντ κόντρα στην Εβερτον για το Κύπελλο Αγγλίας.

Η επίσημη εκδοχή είναι ότι ο Βραζιλιάνος δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση λόγω μικροτραυματισμού, αλλά πλέον η Λίβερπουλ δείχνει να είναι έτοιμη να τον παραχωρήσει, σε αντίθεση με την πρότερη αδιάλλακτη στάση της. Η πλευρά του παίκτη διαρρέει ότι η Λίβερπουλ του πρότεινε αύξηση και έξτρα κίνητρα, αλλά ο ίδιος επιμένει να πάει στη Βαρκελώνη από τώρα. Και σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή