Kανένα θέμα με Γκαρθία

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αλλαγή του χρόνου έφερε στο προσκήνιο και την πιθανότητα αλλαγής στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Τα τελευταία 24ωρα δημοσιεύματα από την Ιβηρική Χερσόνησο αναφέρουν πως ο Οσκαρ Γκαρθία αναλαμβάνει άμεσα την τεχνική ηγεσία της ομάδας του Πειραιά. Μάλιστα, το θέμα της συνεργασίας των «ερυθρόλευκων» με τον Ισπανό τεχνικό είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Επόμενο ήταν να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όσων σχετίζονται με τον Ολυμπιακό. Ο διευθυντής επικοινωνίας της πειραϊκής εταιρείας, Κώστας Καραπαπάς, με χθεσινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε εμμέσως επί του θέματος, υπογραμμίζοντας πως στην παρούσα φάση προέχει ο κυριακάτικος αγώνας στη Λάρισα με την ΑΕΛ: «Δεν μας αφήσατε να κάνουμε ήρεμη Πρωτοχρονιά. Μήπως μπορείτε να μας αφήσετε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τη Λάρισα; Αυτός ο αγώνας είναι το μόνο που νοιάζει όλους στην ομάδα κόντρα σε ό,τι γράφει ο καθένας ή σε ό,τι του λένε να γράψει οι ατζέντηδες φίλοι του».

Από την πλευρά του ο Τάκης Λεμονής συνεχίζει την προετοιμασία των παικτών του για τον πρώτο αγώνα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, δίχως να έχει την παραμικρή ενημέρωση επί του θέματος. Πάντως, πριν από την τοποθέτηση του διευθυντή επικοινωνίας του Ολυμπιακού, ισπανικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμιζαν πως ο Οσκαρ Γκαρθία ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα για να καθήσει στον πάγκο των Πειραιωτών. «Ο Οσκαρ Γκαρθία θα γίνει σύντομα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και από την τρέχουσα σεζόν. Χθες συζήτησαν στη Βαρκελώνη. Σου εύχομαι καλή τύχη», τόνισε σε ανάρτησή του δημοσιογράφος της ισπανικής εφημερίδας «As».

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο 44χρονος Ισπανός προπονητής, ο οποίος είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου, απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Σεντ Ετιέν. Είναι Καταλανός και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Ως μεσοεπιθετικός έπαιξε στην πρώτη ομάδα από το 1993 έως και το 1999 με προπονητές τον Γιόχαν Κρόιφ (η φιλοσοφία του οποίου τον επηρέασε σημαντικά) και τον Λουίς φαν Χάαλ, πλην της περιόδου 1994-95 όπου αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αλμπαθέτε. Από το 1999 έως και το 2005, οπότε και σταμάτησε το ποδόσφαιρο, έπαιξε στη Βαλένθια, στην Εσπανιόλ και στη Γέιδα.

Η καριέρα του ως προπονητή είχε αφετηρία στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Καταλωνίας. Τη διετία 2010-12 εργάστηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ενώ την περίοδο 2012-13 ανέλαβε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την οδήγησε στην κατάκτηση του τίτλου σε ηλικία μόλις 39 ετών. Επίσης, εργάστηκε στην Αγγλία –στην Μπράιτον και στη Γουότφορντ– και στην Αυστρία. Από τον πάγκο της Σάλτσμπουργκ πανηγύρισε δύο συνεχόμενα νταμπλ. Στο γαλλικό πρωτάθλημα μετακόμισε πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά το συμβόλαιό του με τη Σεντ Ετιέν λύθηκε μετά την εντός έδρας ήττα με 5-0 από τη Λυών.

«Είμαι εμμονικός με την επίθεση, μου αρέσει να βλέπω την ομάδα μου να παίζει επιθετικά και θέλω οι παίκτες μου να έχουν την μπάλα στα πόδια τους όσο γίνεται περισσότερο. Αν μια ομάδα έχει κατοχή, τότε μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει», έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο Οσκαρ Γκαρθία περιγράφοντας την αγωνιστική φιλοσοφία του.

Ανακοίνωσε Χατζισαφί

Και επισήμως ο Εχσάν Χατζισαφί ανήκει στο δυναμικό του Ολυμπιακού, αφού χθες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του. Στα ταμεία του Πανιώνιου θα μπουν 600.000 ευρώ, ενώ ο 27χρονος ακραίος αμυντικός θα εισπράττει τον χρόνο 400.000 ευρώ. Το συμβόλαιό του έχει διάρκεια τριάμισι χρόνια. «Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού. Ανυπομονώ να παίξω στο Καραϊσκάκη, μπροστά στον κόσμο της ομάδας μας! Πάμε για το 45ο!» δήλωσε ο διεθνής Ιρανός αμυντικός μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή