Τροπολογία κάνει πιο δύσκολη την προσέγγιση με Παλαιστίνη

Τροπολογία κάνει πιο δύσκολη την προσέγγιση με Παλαιστίνη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Τροπολογία ψήφισε χθες η ισραηλινή εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με την οποία η παραχώρηση εδαφών από το Ισραήλ στην Παλαιστινιακή Αρχή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ θα καταστεί δυσκολότερη σε κάθε πιθανή μελλοντική συμφωνία ειρήνης. Η τροπολογία, την οποία εισήγαγε το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Εστία, του Ναφτάλι Μπένετ, προβλέπει ότι κάθε παραχώρηση εδαφών στην Ιερουσαλήμ πρέπει να εξασφαλίσει 80 ψήφους, αντί 61, στην Κνέσετ των 120 εδρών.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας, Ναμπίλ Αμπού Ράινα, υπογράμμισε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, αλλά και η χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας στην Κνέσετ, αποτελούν κήρυξη πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού. «Η ψήφος της ισραηλινής εθνοσυνέλευσης αποδεικνύει ότι η ισραηλινή πλευρά κήρυξε επίσημα τη λήξη της λεγόμενης πολιτικής διαδικασίας», είπε.

Στο μεταξύ, δίωξη για σωματικές βλάβες, παρακώλυση του έργου των δυνάμεων ασφαλείας, ρίψη αντικειμένων και παρακίνηση σε στάση αντιμετωπίζει η 16χρονη Παλαιστίνια ακτιβίστρια Αχέντ Ταμίμι, η οποία συνελήφθη ύστερα από διαπληκτισμό με Ισραηλινούς στρατιώτες στην Κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Η Ταμίμι, που κρατείται από τις 19 Δεκεμβρίου, έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την προβολή βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να χαστουκίζει και να κλωτσάει πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή