Ανακοίνωση πρώην προέδρων δικηγορικών συλλόγων για «8»

Ανακοίνωση πρώην προέδρων δικηγορικών συλλόγων για «8»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον σεβασμό από την κυβέρνηση της απόφασης της επιτροπής που χορήγησε άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, ζητούν έντεκα πρώην πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων.

Σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «οι διεθνείς νομικοί και νομολογιακοί κανόνες είναι τυπολατρικά απαραβίαστοι από κάθε κυβέρνηση που θέλει να σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, και δεν επιδέχονται κοντόφθαλμες, αψυχολόγητες, ευκαιριακές και υποσχετικές πολιτικές».

Οι υπογράφοντες ζητούν, ιδιαίτερα από την παρούσα κυβέρνηση, να σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής Ασύλου δεδομένου ότι τα μέλη των επιτροπών προσδιορίστηκαν από τον «καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα». Σχολιάζοντας την απόφαση, οι έντεκα πρώην πρόεδροι επισημαίνουν ότι η επιτροπή «θεμελιώνει απόλυτα τους λόγους για τους οποίους χορήγησε άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό, ενώ παράλληλα περιγράφει με λεπτομερειακή σαφήνεια το καθεστώς που επικρατεί σήμερα στη γείτονα χώρα και τους κινδύνους που διατρέχει ο στρατιωτικός εάν επιστρέψει στην Τουρκία». Στο ίδιο ύφος, με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσός σημειώνει ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η παροχή προστασίας στους πρόσφυγες είναι αυτονόητες και αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού. Το ίδιο και ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή