Αποστάσεις Υπ. Οικονομικών από Αντωνοπούλου για τις 12 δόσεις

Αποστάσεις Υπ. Οικονομικών από Αντωνοπούλου για τις 12 δόσεις

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδειάζει» το  υπουργείο Οικονομικών την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου σχετικά με την ηλεκτρονική πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις.

Η κ. Αντωνοπούλου μιλώντας σήμερα στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επεσήμανε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις.

Σημείωσε παράλληλα ότι για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη, η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. «Αυτό θα διευκολύνει και τα νοικοκυριά και τον προγραμματισμό τους» είπε η κ. Αντωνοπούλου.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, λίγο αργότερα επεσήμαναν ωστόσο, ότι τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Πρόσφατο παράδειγμα, όπως σημείωσαν, η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή