Το πολικό ψύχος «δοκιμάζει» τις ΗΠΑ

Το πολικό ψύχος «δοκιμάζει» τις ΗΠΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To δριμύτατο πολικό ψύχος που έχει καλύψει τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημιουργεί εντονότατα προβλήματα στους αστέγους, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να τους μαζέψουν από τους δρόμους και οι τοπικοί αξιωματούχοι παρακαλούν τους κατοίκους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους γείτονές τους. Οι πολίτες από τις μεσοδυτικές πολιτείες μέχρι τις βορειοανατολικές περιοχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, ενώ αυτοί στη βορειοδυτική περιοχή του Ειρηνικού και στα βόρεια Βραχώδη Ορη προετοιμάζονται για καταιγίδες, που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φέρουν ισχυρές χιονοθύελλες στις ορεινές περιοχές και παγωμένη βροχή.

Το κρύο αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με τις καιρικές συνθήκες να θεωρούνται υπεύθυνες για τις συγκρούσεις οχημάτων, τις επισκέψεις στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και τουλάχιστον έναν θάνατο. Σε πολλές περιοχές οι Αρχές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες μικρών ζώων να τα φέρουν μέσα στη ζέστη ή να σιγουρευτούν πως τα ζώα τους παραμένουν αρκετά ζεστά.

Επίσης, οι Αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο για τον κίνδυνο της υποθερμίας και των κρυοπαγημάτων από τον αρκτικό άνεμο που πνέει σε περιοχές των μεσοδυτικών πολιτειών και τη βορειοανατολική πλευρά των ΗΠΑ, όπου η θερμοκρασία έπεσε στους 35 βαθμούς υπό το μηδέν.

Περίπου 30 συγκρούσεις οχημάτων καταγράφηκαν στους παγωμένους δρόμους το πρωί της Παρασκευής στο Μίσιγκαν, όπου εξακολουθούν να επικρατούν πολικές θερμοκρασίες.

Μία γυναίκα που προσπαθούσε να κάνει ελιγμούς με το αναπηρικό της αμαξίδιο στην παγωμένη νύχτα της Νεμπράσκα χρειάστηκε να λάβει αρωγή από την πυροσβεστική υπηρεσία, καθώς το χιόνι και κάποια υλικά κατασκευών στο πεζοδρόμιο την ανάγκασαν να βγει σε δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας. Οι πυροσβέστες που επέστρεφαν στον σταθμό τους την αντιλήφθηκαν, άναψαν τα φανάρια τους και την ακολούθησαν μέχρι που η γυναίκα έφτασε στον προορισμό της.

Στη Νότια Ντακότα, μία γυναίκα 83 ετών, της οποίας το πτώμα βρέθηκε σε ένα χαντάκι, πέθανε εξαιτίας της έκθεσής της στο δριμύ ψύχος. Η αστυνομία πιστεύει ότι ύστερα από ατύχημα με το αυτοκίνητό της, το εγκατέλειψε προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή