Στον κόσμο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απαρτχάιντ σε εικόνες

Ο φωτογραφικός του φακός υπήρξε αδιάψευστος μάρτυρας της ανόδου και της πτώσης του απαρτχάιντ πριν στραφεί στην αποτύπωση των τοπίων της χώρας του. Το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι διοργανώνει την αναδρομική έκθεση του Νοτιοαφρικανού Ντέιβιντ Γκόλντμπλατ που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους του 20ού αιώνα. Γεννημένος το 1930 σε μια οικογένεια Λιθουανών Εβραίων μεταναστών, μεγάλωσε σε ένα πνεύμα σεβασμού και ανεκτικότητας απέναντι σε άλλες κουλτούρες, θρησκείες και ανθρώπους.

Κέντρο Πομπιντού, από 21/2 έως 7/5

Ερωτικός Πικάσο στην Tate

H πρώτη σόλο έκθεση του Πάμπλο Πικάσο στην Tate Modern του Λονδίνου –και μια από τις μεγάλες εκθέσεις του 2018– θα παρουσιάσει την αμιγώς ερωτική πλευρά του μεγάλου ζωγράφου.

Εστιασμένη στο έτος 1932, μια δημιουργική χρονιά για τον ζωγράφο, η έκθεση «Picasso 1932 – Love, fame, tragedy» θα παρουσιάσει 100 πίνακες, γλυπτά και σχέδια του Πικάσο μαζί με οικογενειακές φωτογραφίες και τεκμήρια της καθημερινότητάς του.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν τρεις πίνακες του ζωγράφου που αποτυπώνουν την ερωμένη του Μαρί-Τερέζ Γουόλτερ, την οποία γνώρισε ο Πικάσο όταν εκείνος ήταν 46 ετών και εκείνη μόλις 17.

Tate Modern, από 8/5 έως 9/9

Πολιτισμοί από ατόφιο χρυσάφι

Φλέβα χρυσού «χτυπάει» το Mητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Yόρκης με την έκθεση «Golden Kingdoms: Luxury and Legacy in the Ancient Americas», που θα παρουσιάσει την εξέλιξη της επεξεργασίας του χρυσού από το 1200 π.Χ. μέχρι την έλευση των Ευρωπαίων τον 16ο αιώνα στην επικράτεια των Μάγια και των Αζτέκων. Ανάμεσα στα περίπου 300 έργα τέχνης που θα παρουσιαστούν, περιλαμβάνονται χρυσά κοσμήματα του Αρχοντα του Σιπάν, από τον πλουσιότερο ασύλητο τάφο που ανακαλύφθηκε στο σημερινό Περού. The Met, από 28/2 έως 28/5

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή