Σπυράκη: Η κοινή θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Σκοπιανό, προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο διάλογος

Σπυράκη: Η κοινή θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Σκοπιανό, προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο διάλογος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στην ονομασία της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οφείλουν να παρουσιάσουν κοινή κυβερνητική θέση κι αυτό αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος ανάμεσα στα κόμματα.

Η κ. Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «εξόχως προβληματικό» το γεγονός ότι Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν κοινή θέση για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να είναι διασπασμένη αλλά συνάμα να ζητά από την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί.

Παράλληλα έκανε λόγο για «αδυναμία» του πρωθυπουργού να δώσει στη δημοσιότητα, ή έστω στα κόμματα, τη θέση της κυβέρνησης.

Η κ. Σπυράκη, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2008 η Ελλάδα άσκησε βέτο στη σύνοδο του NATO ώστε να μην εισέλθει η ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Σημείωσε επίσης ότι τότε καταρτίστηκε και η εθνική γραμμή που ορίζει πως η Αθήνα μπορεί να εξετάσει γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της ΠΓΔΜ, θέση που τότε στήριζε ο Πάνος Καμμένος.

«Η χώρα έχει εθνική γραμμή που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπηρετεί», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Σπυράκη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή