ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Η κοινή θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για Σκοπιανό, προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο διάλογος

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στην ονομασία της ΠΓΔΜ, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οφείλουν να παρουσιάσουν κοινή κυβερνητική θέση κι αυτό αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος ανάμεσα στα κόμματα.

Η κ. Σπυράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «εξόχως προβληματικό» το γεγονός ότι Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν έχουν κοινή θέση για το Σκοπιανό, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να είναι διασπασμένη αλλά συνάμα να ζητά από την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί.

Παράλληλα έκανε λόγο για «αδυναμία» του πρωθυπουργού να δώσει στη δημοσιότητα, ή έστω στα κόμματα, τη θέση της κυβέρνησης.

Η κ. Σπυράκη, απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το 2008 η Ελλάδα άσκησε βέτο στη σύνοδο του NATO ώστε να μην εισέλθει η ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία».

Σημείωσε επίσης ότι τότε καταρτίστηκε και η εθνική γραμμή που ορίζει πως η Αθήνα μπορεί να εξετάσει γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της ΠΓΔΜ, θέση που τότε στήριζε ο Πάνος Καμμένος.

«Η χώρα έχει εθνική γραμμή που η κυβέρνηση δεν φαίνεται να υπηρετεί», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Σπυράκη.


 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ