Flashback στην 4η Ιανουαρίου

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Flashback στην 4η Ιανουαρίου-1

Με ένα κάπως μελαγχολικό και βαριεστημένο ύφος, ο 21χρονος «Βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ συμπληρώνει το χαρτί των ιατρικών του εξετάσεων, κατά την κατάταξη του στον αμερικανικό στρατό, στο Μέμφις του Τένεσι, το 1957. (ΑP Photo)

Flashback στην 4η Ιανουαρίου-2

O πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Φραγκλίνος Ρούζβελτ, κάθεται δίπλα στην τεραστίων διαστάσεων υδρόγειο σφαίρα που έχει τοποθετηθεί δίπλα στο γραφείο του, στον Λευκό Οίκο, το 1943. Με τη σφαίρα, ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να έχει καλύτερη και πιο καθαρή εικόνα των διαφόρων μετώπων του πολέμου ανά τον κόσμο. (ΑP Photo)

Flashback στην 4η Ιανουαρίου-3

Μία όψη της λίμνης του Λοχ Νες στη Σκωτία, την περίοδο που είχαν «φουντώσει» οι φήμες περί θεάσεων της θρυλικής Νέσι, του υδρόβιου τέρατος που θρυλείται ότι κατοικεί στα νερά της, το 1934. Αρχής γενομένης το 1932, μεγάλος αριθμός αναφορών έκανε την εμφάνιση του στον τοπικό τύπο, ο οποίος έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός ασυνήθιστου πλάσματος στα νερά της λίμνης. Τρεις μήνες μετά από το τράβηγμα της παραπάνω φωτογραφίας, η πιο διάσημη φωτογραφία του «τέρατος» έκανε την εμφάνιση της, απεικονίζοντας ένα πλάσμα με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, παρόμοιο με πλησιόσαυρο, ένα θαλάσσιο πλάσμα της εποχής των δεινοσαύρων. Δεκαετίεας αργότερα, τελικώς αποδείχτηκε η πλαστότητα της. (AP Photo)

Flashback στην 4η Ιανουαρίου-4

Ένα γερμανικό μαχητικό αεροπλάνο Messerschmitt, το οποίο καταρρίφθηκε από τη γαλλική αεροπορία, επιδεικνύεται ως έκθεμα στο σε δρόμο του Παρισιού, το 1940.  Όποιος πολίτης θέλει να το δει από κοντά, πρέπει να δώσει ένα μικρό αντίτιμο για την ενίσχυση του κοινωνικού ταμείου της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας. (ΑP Photo)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή