Η «πράξη προδοσίας» του Ντ. Τραμπ τζούνιορ

Η «πράξη προδοσίας» του Ντ. Τραμπ τζούνιορ

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ως πράξη «προδοσίας» και «αντιπατριωτισμού» περιγράφει ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ και άλλων στελεχών με ομάδα Ρώσων τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το βιβλίο του Μάικλ Γουλφ που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη. «Ο Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με μένα και την προεδρία μου. Οταν αποπέμφθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, αλλά και το μυαλό του», ήταν η απάντηση του Αμερικανού προέδρου. Το βιβλίο «Φωτιά και Μένος: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ» είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία της χρονιάς.

Ο συγγραφέας έχει βασιστεί σε περισσότερες από 200 συνεντεύξεις με τον πρόεδρο, τον στενό κύκλο του και στελέχη-κλειδιά της κυβέρνησης και προβαίνει σε τολμηρές αποκαλύψεις για τις κρίσεις που έχουν κλυδωνίσει τον Λευκό Οίκο. Οπως αποκαλύπτει η Guardian, ο Μπάνον είναι ιδιαιτέρως δηκτικός ως προς τη συνάντηση ανάμεσα στον Τραμπ τζούνιορ, τον Τζ. Κούσνερ, τον γαμπρό του Τραμπ, τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Π. Μάναφορτ και τη Ρωσίδα δικηγόρο Ν. Βεσελνίτσκαγια στον Πύργο Τραμπ στη Ν. Υόρκη. Ο Τραμπ τζούνιορ, αντί να ειδοποιήσει το FBI, απάντησε «μου αρέσει» σε email σχετικά με την πρόταση του ανθρώπου που μεσολάβησε για τη συνάντηση ώστε να δημοσιευθούν δυσφημιστικές πληροφορίες για την Κλίντον με τη βοήθεια της Ρωσίας. Ο Μπάνον τόνισε πως «οι τρεις άνδρες θεώρησαν καλή ιδέα να συναντηθούν με ξένη κυβέρνηση μέσα στον Πύργο Τραμπ στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 25ο όροφο, χωρίς δικηγόρους. Ακόμα και αν κάποιος πιστεύει ότι δεν ήταν πράξη προδοσίας ή αντιπατριωτισμού, κάτι που εγώ πιστεύω, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε το FBI να κληθεί αμέσως». Από την πλευρά του Λευκού Οίκου, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχόλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή