Με οδηγό το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

Με οδηγό το ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το απόρθητο «κάστρο» του ΟΑΚΑ, από το οποίο όλοι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν ηττημένοι στον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκας, θα αποτελέσει για τον Παναθηναϊκό Superfoods τον σίγουρο δρόμο και για τα παιχνίδια του δεύτερου γύρου, ώστε να εξασφαλιστεί εκτός από την πρόκριση και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι «πράσινοι» θα υποδεχθούν σήμερα (21.15) την Εφές Αναντολού που παραπαίει στη φετινή διοργάνωση, δεν θυμίζει την άλλοτε κραταιά ομάδα και εκπρόσωπο του τουρκικού μπάσκετ, αλλά δεν παύει να χρειάζεται τη δεδομένη σοβαρότητα αντιμετώπισης από τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο Νικ Καλάθης που τέθηκε στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ και έπαιξε στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Κολοσσό, στη Ρόδο, αναμένεται να είναι πιο έτοιμος για τον σημερινό αγώνα, ενώ και ο Νίκος Παππάς θα αγωνιστεί, έχοντας ξεπεράσει το διάστρεμμα που υπέστη πριν από μια εβδομάδα στον αγώνα με τη Βαλένθια. Ο Καταλανός τεχνικός του ΠΑΟ θεωρεί ότι η Εφές, με την ενίσχυση του Αμερικανού Ντέρικ Μπράουν και του νεοαποκτηθέντος Ζόραν Ντράγκιτς, βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική φάση της, παρά την κάκιστη βαθμολογική θέση της (4 νίκες – 11 ήττες).

«Ο Μπράουν είναι σημαντικός παίκτης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και έχει βελτιώσει την Εφές, ενώ ο Ντράγκιτς είναι παίκτης με χαρακτήρα και σωστές αποφάσεις στο παρκέ. Γνωρίζω τον Τόνεϊ Ντάγκλας και τα χαρακτηριστικά του, αλλά δεν ξέρω σε ποια κατάσταση θα βρεθεί και πόσες προπονήσεις θα έχει κάνει. Ομως, θα είμαστε έτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε, υπολογίζοντας ότι θα βρεθεί σε καλή μέρα», είπε ο Πασκουάλ και συμπλήρωσε ότι ο ομόλογός του στον πάγκο της Εφές, Εργκίν Αταμάν, εμπνέει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής θα παίξουν Mάλαγα – Βαλένθια και Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ.

• Οριστικά χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ. Ο Αμερικανός γκαρντ ταλαιπωρείται από ελαφριά θλάση στον δικέφαλο του ποδιού του και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θέλει να ρισκάρει πιθανή υποτροπή.

• Ανυπόμονος να ενταχθεί και πάλι στην εθνική ομάδα, ώστε να την ενισχύσει στις επόμενες διοργανώσεις, δήλωσε ο Τζόι Ντόρσεϊ στην ιστοσελίδα της FIBA.

«Πάντα μετείχα ενεργά της ελληνικής κουλτούρας. Στο σπίτι, με την οικογένειά μου, αυτή η κουλτούρα είναι πάντα παρούσα στη ζωή μου. Η γιαγιά μου ζει κοντά στον τόπο καταγωγής μου και η ελληνική επιρροή στη ζωή μου υπήρξε πάντα πολύ ισχυρή. Είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος του ελληνικού προγράμματος και θέλω να είμαι μέρος του μέλλοντος της Εθνικής Ελλάδας».

• Παρελθόν από τον ΓΣΛ-Φάρο αποτελεί ο Κέβιν Ουέαρ που δεν επέστρεψε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την άδεια που είχε πάρει, ενώ στον Πανιώνιο έγινε κάλεσμα στους φιλάθλους για το παιχνίδι με τον Αρη.

• Με αντίπαλο τη Ζιρόνα, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού θα δώσει σήμερα (18.00) τον πρώτο αγώνα της στη φάση των «16» του Γιούρο Καπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή