Εξηγήσεις κυβέρνησης για δικαστική διαμεσολάβηση

Εξηγήσεις κυβέρνησης για δικαστική διαμεσολάβηση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευκρινίσεις αναφορικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορά τη δικαστική διαμεσολάβηση, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις των δικαστών, παρέχει το υπουργείο Δικαιοσύνης διά του προέδρου της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που κατήρτισε το νομοσχέδιο, αρεοπαγίτη Χαράλαμπου Μαχαίρα.

Μία ημέρα μετά την έντονη κριτική που άσκησε εις βάρος του, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και προσωπικά εκπρόσωποί της, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχωρεί σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε μέσω του γραφείου Τύπου και ανακοίνωση του επικεφαλής της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων, ο αρεοπαγίτης Χ. Μαχαίρας τονίζει τον διαχωρισμό της δικαστικής διαμεσολάβησης από την απονομή δικαιοσύνης και επισημαίνει ότι δεν τίθεται ζήτημα «ιδιωτικοποίησής της».

«Η διαμεσολάβηση δεν αντικαθιστά τη δικαστική κρίση, ούτε υποχρεώνει σε λύση κάποια από τις ενδιαφερόμενες πλευρές», σημειώνει ο αρεοπαγίτης διευκρινίζοντας ότι «η υποχρεωτικότητα για παραπομπή ορισμένων διαφορών στη διαμεσολάβηση, όπως αυτή καθιερώνεται με τον νέο νόμο, αφορά αποκλειστικά και μόνο την υποχρέωση των μερών να επιχειρήσουν να επιλύσουν φιλικά τη διαφορά τους, προτού ασκήσουν το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους να προσφύγουν στο δικαστήριο, δικαίωμα το οποίο ουδόλως θίγεται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή