Ο Τραμπ ευχαριστεί τις χώρες που συντάχθηκαν με τις ΗΠΑ στο θέμα της Ιερουσαλήμ

Ο Τραμπ ευχαριστεί τις χώρες που συντάχθηκαν με τις ΗΠΑ στο θέμα της Ιερουσαλήμ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις χώρες που συντάχθηκαν με τη «γραμμή» των ΗΠΑ στο θέμα της Ιερουσαλήμ ευχαρίστησε μέσω βίντεο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το βίντεο μεταδόθηκε σε εκδήλωση της αμερικανικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Εθνη και ο Τραμπ εμφανίζεται μεταξύ άλλων να λέει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τις χώρες που εκπροσωπούνται εδώ απόψε και οι οποίες τάχθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ στη διάρκεια της πρόσφατης ψηφοφορίας που έγινε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Να είστε βέβαιοι ότι η ενέργειά σας αυτή στις 21 Δεκεμβρίου ήταν πολύ σημαντική και την εκτιμώ βαθύτατα».

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος επαναλαμβάνει στο 47 δευτερολέπτων βίντεο τη δέσμευση των ΗΠΑ για την επίτευξη, όπως λέει, βιώσιμης ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εφαρμοστεί η ειρήνη. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εταίρους όπως εσείς για να διασφαλίσουμε ένα ειρηνικό μέλλον για την περιοχή και για τον κόσμο», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι 128 κράτη μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα είχαν καταψηφίσει τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού Προέδρου περί διακοπής οικονομικής χρηματοδότησης σε όσους ψηφίσουν υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον.

Ανάμεσα σε όσες χώρες ψήφισαν κατά της αναγνώρισης είναι η Ρωσία και η Κίνα αλλά και ένας σημαντικός αριθμός συμμάχων των ΗΠΑ, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία και η Τουρκία. Οι χώρες που αποφάσισαν να απέχουν είναι ο Καναδάς, το Μεξικό, η Αυστραλία, η Κολομβία, η Αιτή, η Πολωνία και οι Φιλιππίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή