Ξεκινούν τα έργα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Ξεκινούν τα έργα στον Αστέρα Βουλιαγμένης

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική φάση της εισέρχεται η επένδυση ύψους 600 εκατ. ευρώ στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι Αραβες και οι Τούρκοι επενδυτές αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του ακινήτου μετά την υπογραφή της σχετικής με την αξιοποίηση του ακινήτου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Η απόφαση υπογράφηκε χθες παρουσία του υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις Αλέκου Φλαμπουράρη, έπειτα από εισήγηση της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Θεοπίστης Πέρκα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) έχει τίτλο «Εγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης του ακινήτου Αστέρας Βουλιαγμένης στη Βουλιαγμένη Αττικής» και υπογράφεται επίσης από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, ώστε πολύ γρήγορα να επαναλειτουργήσει το συγκρότημα καλύπτοντας πολλές εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Το έργο της ανάπλασης της περιοχής αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και εκτιμάται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανακαίνιση δύο από τις τρεις υφιστάμενες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και την επαναλειτουργία τους ως Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Οι νέες ανακαινισμένες μονάδες στο Μικρό Καβούρι, Αττικής, θα διαθέτουν περίπου 300 δωμάτια, σουίτες, εγκαταστάσεις αναψυχής, χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων κλπ. Οι μονάδες αυτές στο παρελθόν ήταν γνωστές ως «Αρίων» και «Ναυσικά».

Το έργο της ανακαίνισης των δύο μονάδων έχει αναλάβει η εταιρεία Ακτωρ. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, στόχος είναι να γίνει ριζική ανακαίνιση των δύο μονάδων πριν από το τέλος της άνοιξης του 2018, με βασικό στόχο των διαχειριστών της επιχείρησης να προλάβουν τη νέα θερινή περίοδο.

Επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης της νέας ξενοδοχειακής μονάδας, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, έχει αναλάβει ο ομογενής από τη Γερμανία Σαμ Ιωαννίδης, ο οποίος εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην εταιρεία Four Seasons.

Το πλάνο των επενδυτών περιλαμβάνει ακόμη την αναβάθμιση της μαρίνας Βουλιαγμένης και την κατεδάφιση του πρώην ξενοδοχείου «Αφροδίτη». Η νέα μαρίνα που σχεδιάζεται, θα μπορεί να φιλοξενήσει περιορισμένο αριθμό μικρού και μεσαίου μεγέθους σκαφών θαλάσσης. Από την άλλη πλευρά, η κατεδάφιση της ξενοδοχειακής μονάδας «Αφροδίτη» στόχο έχει να απελευθερώσει χώρο έτσι ώστε να κατασκευαστούν, υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές, έως 13 υπερπολυτελείς κατοικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές από αυτές τις κατοικίες ήδη έχουν προπωληθεί σε ιλιγγιώδεις τιμές και αγοραστές τους είναι ιδιαίτερα πλούσιοι Αραβες.

Υπενθυμίζεται ότι ιδιοκτήτης του νέου Αστέρα Βουλιαγμένης είναι η κοινοπραξία AGC Equity Partners που ενεργεί για λογαριασμό των επενδυτικών κεφαλαίων της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP και Apollo Investment Holdco S.a.r.l, και στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Αμπου Ντάμπι και του Κουβέιτ, Αραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group. Η εταιρεία απέκτησε στο τέλος του 2016 τον Αστέρα Βουλιαγμένης αντί περίπου 444 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών. Μαζί με τις επενδύσεις για την ανάπλαση του ακινήτου, η συνολική επένδυση θα πλησιάσει τα 600 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή