Παράθυρο για ένταξη περισσότερων στις 120 δόσεις

Παράθυρο για ένταξη περισσότερων στις 120 δόσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εργασίας άνοιξε παράθυρο για αύξηση του ορίου των 50.000 ευρώ για χρέη προς τα Ταμεία, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων περισσότεροι οφειλέτες. Χθες, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη και τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργο Καββαθά. Στη συνάντηση συμμετείχε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Νάσος Ηλιόπουλος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων των επαγγελματοβιοτεχνών για τα ευεργετήματα και τις προϋποθέσεις υπαγωγής φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παρέμβασης ώστε να μπορούν να ενταχθούν σε ρύθμιση (την ίδια ή κάποια νέα αντίστοιχη) και οφειλέτες με χρέη άνω των 50.000 ευρώ. Κάτι που άλλωστε έχει αφήσει ανοικτό και η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματοβιοτεχνών επισήμαναν ότι ανέρχονται σε 400.000 οι εκπρόσωποί τους που έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία και το Δημόσιο και ζήτησαν από την κ. Αχτσιόγλου να μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση κάποια επιχείρηση αρκεί να είναι μέλος του ΓΕΜΗ, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ενεργή ή όχι επιχείρηση.

Τη βελτίωση της ρύθμισης που προβλέπει την αποπληρωμή οφειλών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών έως 50.000 ευρώ προς την εφορία σε 120 δόσεις ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μίχαλος ζήτησε η ρύθμιση να ισχύσει και για τις οφειλές του 2017 και όχι του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή