‘Εξαλλοι οι Γάλλοι με την Μπριζίτ Μακρόν – Την κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν ”Μαρία Αντουανέτα”

‘Εξαλλοι οι Γάλλοι με την Μπριζίτ Μακρόν – Την κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν ”Μαρία Αντουανέτα”

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια έντονη συζήτηση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Γαλλία που αφορά στη θέση της γυναίκας και συγκεκριμένα στο ρόλο της Μπριζίτ Μακρόν όταν αυτή συνοδεύει τον Πρόεδρο και σύζυγό της σε επίσημες συναντήσεις και εκδηλώσεις.

Αφορμή, η επιμονή της Μπριζίτ Μακρόν να παραβιάζει το πρωτόκολλο, καθώς στέκεται δίπλα στον πρόεδρο και σύζυγό της, και όχι πίσω του. Για παράδειγμα, στον ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο αρνήθηκε να καθίσει μαζί με τις συζύγους άλλων ηγετών και αντί για αυτό κάθισε μαζί με τη γαλλική αντιπροσωπεία. Πολλές είναι οι αντιδράσεις στα social media και αρκετοί χρήστες τη συγκρίνουν με την Μαρία Αντουανέτα.

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να πτοεί καθόλου την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, που εμφανίζεται αποφασισμένη να ενισχύσει το ρόλο της στο πλευρό του συζύγου της. «Η γυναίκα σήμερα δεν είναι υποχρεωμένη να είναι πίσω», επιμένει η ίδια και στοχεύει να σπάσει το πρωτόκολλο που μέχρι σήμερα αντανακλούσε μια διαφορετική, σεξιστική εποχή. Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL είπε σε συνεργάτες της ότι δεν πρόκειται πλέον να μένει πίσω, καθώς πια θέλει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, κι αυτό θα φανεί στο επόμενο ταξίδι της.  Σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας The Telegraph, η κυρία Μακρόν αναμένεται να … κυριαρχήσει στο πλευρό του συζύγου της κατά τη διάρκεια επίσημου τριήμερου ταξιδιού τους στην Κίνα. Το ταξίδι προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα.

‘Εξαλλοι οι Γάλλοι με την Μπριζίτ Μακρόν – Την κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν ”Μαρία Αντουανέτα”-1

Κάποιοι διαφωνούν όμως, καθώς της θυμίζουν ότι η ίδια δεν έχει εκλεγεί και την κατηγορούν ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι η βασίλισσα της Γαλλίας, σύμφωνα με τους Times. ενώ άλλοι την κράζουν αποκαλώντας την μάλιστα με ειρωνεία ''Μαρία Αντουανέτα''.

Ο επικεφαλής του προσωπικού της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Tristan Bromet, ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή έχει να κάνει και με το πριφίλ του ζευγαριού που «συνθέτει» μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν: «Μια σύγχρονη ένωση όπου η σύζυγος βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το σύζυγό της».

Το timing δεν είναι τυχαίο. Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος της World Bank, Jim Yong Kim, της είπε: «Είστε μια από τις σπάνιες γυναίκες στον κόσμο που μπορείτε να μετεφέρετε κάποιο μήνυμα. Σας χρειαζόμαστε».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο «ρόλος» της Μπριζίτ Μακρόν ως Πρώτη Κυρία έχει ενισχύσει ιδιαίτερα το προφίλ του 40χρονου συζύγου της, τα ποσοστά δημοφιλίας του οποίου έχουν πέσει δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή